2006-06-05

Insändare: Politiker ska inte bestämma

Insändare i Norrköpings Tidningar 2006-06-05

Vänsterpartiets förslag om att förbjuda läxor visar på ett förakt för föräldrar och lärares kompetens. Sverige har en miljon elever som går i grundskolan. Var och en är en människa av kött och blod med särskilda färdigheter, förutsättningar och svårigheter. I vänsterns värld förminskas dessa människor till enheter som alla ska pressas igenom samma mall. Vissa elever skulle säkert må bra av att slippa läxor, de skulle rent av lära sig mer då. Men det är inget beslut för politikerna i Sveriges riksdag.

I min, moderata, vision är det politikernas roll att sätta upp kunskapsmål för skolan. De ska bestämma vilka kunskaper en elev bör ha när han eller hon är klar med sin utbildning. Men hur utbildningen bäst sker skiljer sig mellan varje individ. Därför ska det vara upp till föräldrar, lärare och eleverna själva att bestämma.

Lars Ohly är inte min far!



MUF Östergötland

2006-06-02

Insändare:

I dagens Extra Östergötland har jag med en insändare.
Sossarna spelar dubbelt om spriten

Å ena sidan förbjuder den socialdemokratiska regeringen tv-reklam för alkohol i svenska kanaler. Men samtidigt lägger det statliga bolaget Vin&Sprit hälften av sin reklambudget på tv-reklam riktad till svenskar, men i kanaler som sänds från utlandet.
Hur går det ihop? Det är ju den socialdemokratiska regeringen som bestämmer vad dess bolag får göra.
Antingen förbjuder man Vin&Sprit från att göra reklam, eller så tillåter man alkoholreklam i Sverige.
Det ena kallas för censur, det andra för yttrandefrihet. Vad väljer Persson?

Johan Lundberg
Distriktsordförande
MUF Östergötland

Är du vaken Lars?

Den 15 maj nappade jag på Folkpartiets erbjuande om att få Lars Leijonborgs bok gratis. Eller i varje fall betald via partistödet.

Idag är det den andra juni och jag har fortfarande inte sett någon bok.