2007-06-29

Twinglytest med bomber!

Twingly verkar vara ett schysst verktyg för att få trafik till sin blogg. De kollar av vilka som länkar till SVD och DN:s artiklar, vilket publieras i anknytning till texten. Om jag bara kan skriva intressanta rubriker så ska nog allt gå vägen. (I'm fucked!)

Som test använder jag dagens nyhet om att en bilbomb hittats i centrala London. Vid en snabb genomblick verkar dock Blåvitt-skandalen hamna högre upp i nyhetsvärderingen. Men eftersom jag inte bryr mig om fotboll så väljer jag den politiska nyheten istället.

Jag måste lägga in lite åsikter också, så att alla ni som klickar er hit får valuta för bredbandet:
Min iakttagelse är att DN Kultur verkar sommarvicka på nyhetsrekationen. Grilltips och Debaser hamnar högre upp på löpet än ett av de potentiellt värsta terrordåden sedan Madrid-bomberna...

Idag var min sista arbetsdagen innan 14 dagars semester. Fortfarande har sossarna inte lämnat något besked om sin förnyelse. Vad vill ni göra? Hur ska ni göra det? Med vem ska ni göra det?

2007-06-19

Under ytan

Ibland känns det som att det finns mer i en historia än vad tidningarna skriver om. I det här fallet hoppas jag att det finns något mer,något vi inte får reda på som skulle ge en förklaring. Jag hoppas innerligt på det.

2007-06-18

Statistik!

Jag gillar statistik. Särskilt snyggt framlagd statistik. Och extra särskilt sådan som berör sånt jag bryr mig om.

Primelabs, killarna bakom blogg-sökmotorn Twingly, har givit mig just detta.

Här är Twinglyreport. Läs, begrunda och gråt över den snygga layouten!

2007-06-13

Nyskapande...

Idag var det partiledardebatt i Riksdagen. En rolig tillställning av flera skäl.
1) Den öppnar upp för roliga kommentarer med mina rumskamrater.
2) Fredrik kan berätta hur bra det går för Sverige och varför det är hans fel.
3) Mona är sur. Oklart om det beror på att Sverige går bra eller för att det är Fredriks fel.
4) Man ser oenigheten inom vänstern. Vad händer vid ett maktskifte, blir det sossarnas höjda a-kassa, miljöpartiklarnas friår och kommunisternas 100'000 ofinansierade jobb i offentlig sektor?
5) Mona är sur.

Idag hade Mona en DN Debatt-artikel. "Självkritik är viktig på många politikområden" var titeln, fast 2/3 handlade om Alliansens politik. Kanske dags för lite självkritik hos rubriksättaren också?

Mona Sahlin har sedan årsskiftet oavbrutet pratat om att hon vill förändra sitt parti. På nästan ett halvår har hon kommit med två (2) konkreta löften: Det ska löna sig mindre att arbeta jämfört med att gå på bidrag och om hon blir statsminister ska hon styra samtliga sjukhus. Alltså sådant de tycker redan idag. Groovy, Mona. Totalt nyskapande! Det är som att förnya bilen genom att sätta hjul på den. Eller att förnya julen genom att äta risgrynsgröt och dansa runt granen.