2008-10-31

Linköping i natt




Jag sov bort hela eftermiddagen idag. Kom hem från skolan vid lunch och mådde illa utan någon riktig anledning. De många timmarnas sömn gav mig en fantastisk möjlighet att uppleva Linköping från stadens bästa sida, när den är höljd i mörker. (En beskrivning som egentligen passar ännu bättre in på Norrköping.)

Igår drog Novemberljus igång. Det är ett evenemang där politiker bränner mina skattepengar på att sätta upp lampor i stan. Nu kan man ju tycka att gatubelysning hör till kommunens kärnuppgifter, men Novemberljus är består av mer konstnärliga installationer.

Bilden ovanför är tagen i Trädgårdsföreningen, Sveriges näst vackraste park enligt en omröstning i somras. Tyvärr passar mobilkameran inte för att ta bilder på kvällen. Den bästa installationen finns uppströms från Drottningbron. I träden hänger kristallkronor i stora plexiglasbollar. Ruggigt snyggt!

Även den permanentade installationen från förra året i Berga står sig i år. Två stora träd är upplysta underifrån av starka, vita strålkastare. Det är verkligen härligt att promenera till ICA på kvällarna. Förutom min egen lathet är den installationen det främsta skälet till att min cykels punktering ännu inte är lagad.

Efter nästan två timmars promenad var jag hemma igen, men naturupplevelserna tog inte slut för det. Utanför mitt fönster flyger fladdermöss i stora åttor. Häftigt!

Jag har försökt hitta en hemsida för Novemberljus med snygga bilder. Men någon sådan verkar inte existera. Det här är det närmaste man kommer. Skärpning Linköping!

2008-10-30

Daredevil - jag äter jordnötter!

Från ICA! Självklart!

Mitt piano är min idol

Låten nedanför måste du lyssna på, vem du än är som läser. Riktigt bra elektronisk musik med ett piano i bakgrunden och en röst som fascinerar. Jag gillar skarpt!

Påminner på något sätt om Karin Ström.


Blogged with the Flock Browser

Mansföraktet i vår vardag

Jag har en idé till en serie som nog skulle kunna bli riktigt framgångsrik. Det handlar om ett par där mannen slår sin fru varje gång hon kommer hem lite lullig från krogen. Och när mannen har ont i händerna tar han far över misshandeln med stekpannor och blomvaser. Med liten variation skulle man kunna upprepa konceptet dag ut och dag in.

Idén fick jag från den populära serien Ernie, där sådan misshandel är ständigt återkommande. Fast det är frun och hennes mamma som slår mannen, dr. Enos Pork. Men i vårt könsneutrala samhälle spelar väl karaktärernas kön ingen roll?

Dagens roliga Ernie-stripp i Extra Östergötland: Ett äkta par kommer till dr Porks praktik. Kvinnan är stor och barsk, mannen är trådsmal och har ett igenmurat öga. "Hur gick det här till", frågar doktorn, varpå frun för att demonstrera klipper till mannen över det andra ögat så att även det svullnar upp. Slut.

Tidigare tyckte jag det var klapp-på-knäna-roligt med de här serierna och jag blundade för den ångest den gode doktorn måste känna när han på jobbet påminns om de övergrepp han ständigt utsätts för i hemmet. Sen läste jag dessa brev till Jämo och världen blev lite mindra humoristisk.
Blogged with the Flock Browser

2008-10-29

Nyheter 24 sammanfattar valet

Med bara någon vecka sedan lanseringen har Nyheter24 blivit min nya favorit bland nyhetssiterna. Re-writes av dagens viktigaste nyheter från många olika källor, precis som jag vill ha dem.

Den här rubriken sammanfattar valet i USA rätt väl:
Obama eller McCain - Iran hatar USA ändå.
Blogged with the Flock Browser

Konkursfond?

Jag är inte ekonom eller affärsjurist, men Sterlings konkurs verkar ju sjukt dåligt hanterad. Hur kan ett flygbolag utan förvarning konka sådär?

Det finns säkert argument emot, men hade det inte varit smart med en konkursfond? Ett konto med några miljoner på för att:
- betala lönen till kundtjänstpersonal på större flygplatser under den första dagen för konkursen.
- skicka en sista faktura till bolagets PR-byrå för lite gjutning av olja på opinionsvågorna.
- hemtransport av, om inte passagerarna, i varje fall den utstationerade personalen.
- vitmålning/övertäckning av alla plan.

Visst är det så att ett företag inte konkat förrän kassan är tom, så fonden blir en självmotsägelse. Men om inte företaget har pengar borde ägaren göra detta. Nu framstår ju Palmi Haraldsson som hjärtlös, trots att han pumpat in många hundra miljoner i bolaget under året.

Norwegian och SAS som går in och hjälper till är ju riktiga stjärnor!

Och så lite glada nyheter: Blocket har gjort som jag, de väljer Mac!
Blogged with the Flock Browser

Tandskydd, benskydd, susp och ett leende

Precis hemkommen från dagens Krav Maga-träning. Jag hade fortfarande ont i revbenen sen i måndags när jag gick dit. 75 minuters slagträning senare är hela ryggen en enda smärtzon. Det är konstigt att man kan få ont i så många olika muskler, jag upptäcker en ny muskelgrupp varje gång.

Krav Maga är utvecklat av den israeliska armén och används idag av militärer, poliser och civila i hela världen. Trots att den är utvecklad för maximal effekt i skarpa lägen så är träningen ovanligt lugn. Väldigt mycket tid läggs på att nöta in teknikeroch stämningen är avslappnad. Det är inte konstigt att kampsporterna har färre skador än till exempel fotboll och hockey (procentuellt sett).

Hittade nedanstående pärla på YouTube. Det ger en kort inblick i vad vi tränar (och kommer träna framöver).

Blogged with the Flock Browser

2008-10-28

Intressant om ambulanser och livräddning

Djur är bättre än människor på vissa saker. Till exempel är hundar bättre än människor på att sniffa bomber och springa efter hjälp när Timmy fallit i en ravin.

Revirtänkande är djur också fenomenala på. Om vi lämnade revirpinkandet till dem så skulle vi människor kunna undvika mängder av lidande.

Tokmoderaten beskriver problemen med revir han upplevde under sin tid som SOS-operatör. Intressant läsning!
Blogged with the Flock Browser

En poäng om Ranelid, men jag tänker längre!

Hans på Motpol har en poäng när han ger en poäng för Björn Ranelids utspel i dag. Det är konstigt att man kan tjäna så mycket pengar på att sparka en boll, samtidigt som djupa författare (och även Björn Ranelid) tjänar mindre på sitt arbete.

Men vad beror det på? Anledningarna är många, men dessa är några som jag kan se.
- Det saknas ett tävlingsmoment inom bokindustrin.
- Merförsäljning är okänt för de flesta författare (vem köper actionfigurer av Orhan Pamuks karaktärer?)
  * Dock tjänar de som har merförsäljning snuskigt bra (Harry Potter ex.vis.)
- Författare blir inte sponsrade, även om de skulle kunna det. Ex. "Jag skriver bäst i Hiltons sviter!"

Å andra sidan har författare och idrottsmän en hel del gemensamt:
- De är ofta svåra att samarbeta med.
- De ogillar intervjuer, journalister och rampljus.
- De sysslar med saker på en nivå som vanliga dödliga inte klarar av.

Jag tror att författare, eller snart sagt vilket yrke som helst, skulle kunna bli en "kändisindustri" om det bara skapades någon form av rankningssystem för utövarna.
Blogged with the Flock Browser

Diabetes - snart en billig sjukdom

Nyheter24 (min nya favorit för nyheter) rapporterar att kostnaden för diabetesvården i USA fördubblats sedan 2001. Jag kom då att tänka på ett inlägg från 2006 där jag skrev om ett företag som lyckats producera rikitgt billigt insulin genom genomdifiering.

Nu, två år senare, blev jag intresserad av att se hur det gått för dem. Och det verkar gå bra! För en månad sedan fick de klartecken att gå vidare med nya kliniska tester på människor. Har vi tur kan diabetes sluta vara en dyr sjukdom om bara nåt år. Underbart!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-27

Ta tag i de bråkiga ungdomarna

Johan Ingerö skriver bra om kriminella ungdomar:
"Fundera ett varv kring följande mening:
"I tolv av skolorna i Göteborg går mer än hälften av eleverna ur nian utan godkända betyg."
Det betyder alltså att (minst) hälften av eleverna faktiskt sköter sig och försöker bygga upp en framtid, trots att de tvingas leva i vad som närmast kan betecknas som en krigszon. Ändå handlar inte en rad i denna artikel - eller i någon annan artikel för den delen - om dem. De existerar inte i de snuttifierade mediernas eller de sociologiserande polisernas värld. Där kretsar allt kring skitungar som begår grova brott och som dessutom har mage att klaga över att de blir, håll i er nu, diskriminerade.

Detta osynliggörande är den enskilt största skandalen i Sveriges solkiga rättsystem."

Läs hela hans inlägg, det är bra läsning från början till slut.

Vad ska man då göra med unga gansters? Låt socialen göra sitt jobb på riktigt, inga bullfikan utan tydliga insatser. Ge polis och skola större makt att gripa in mot de som inte kan sköta sig. Och i värsta fall får man bura in dem. Det är en tragisk åtgärd, men långt bättre än att oskyldigas liv förstörs.
Blogged with the Flock Browser

Varför måste socialisterna lägga sig i hela tiden?

På DN Debatt idag skriver några stjärnor om alla problem när profiten, marginalerna, vinsten och den brutala jakten på kapital får styra i vården. Alltså, på avsocialiserad svenska, när patienterna får fatta beslut som politiker tidigare tagit över deras huvuden. Bland artikelförfattarna återfinns en medlem i socialistiska partiet, av DN titulerad "överläkare".

Självklart hoppar andra socialister på i hejarklacken.

Det finns en galen fixering vid vinst och vinsintressen hos vänstern. Dessa båda termer ska förbjudas till varje pris. (Att den logiska motsatsen till vinst är förlust verkar aldrig bekymra.)

En annan förklaring till varför jag och andra gillar vårdval syns i namnet. Att jag som patient själv får välja vårdgivare är fantastiskt. Efter alla gånger då jag och vänner till mig behandlats illa av landstingsvården ser jag fram emot när vi får välja vårdgivare fritt.

Vill socialisterna fortsätta sitta i väntrum och läsa gamla tidningar i väntan på att en stressad sköterska berättar att läkaren gått för dagen så tänker jag inte hindra dem. Men om jag låter dem vara så kan de väl återgälda tjänsten och låta mig vara

Från den rimligare världen skriver socialförsäkringsminister Christina Husmark-Pehrsson en replik till Kommunal. Hennes budskap kan sammanfattas med "gör ert jobb som fackförbund och hjälp era medlemmar".
Blogged with the Flock Browser

2008-10-26

Ger veganmat hår i handflatorna?


Ikväll har jag lagat "Fräs med böngroddar". Fick nåt liknande på ett sushiställe i Stockholm tidigt i somras och smaken har inte lämnat mig. Nu har jag lyckats hitta receptet. Visst kunde jag gissat mig till ingredienserna, men äventyr är inte min grej. Det blev jättegott och ni borde verkligen prova!

Jag blev lite orolig när jag insåg att det höll på att bli en måltid utan någon djurdel hamnade på tallriken. För att stilla min nerver lagade jag färsbiffar (gris) med gräddsås (ko) och känner mig mycket bättre till mods!
Blogged with the Flock Browser

Så vackert!

Nej, det är inte fler bildersöta djur. Istället vill jag tipsa om sidan We Make Money Not Art. Mitt intresse är politik, inte konst, men flera projekt på sidan är riktigt snygga. Kolla in den redan idag!

Blogged with the Flock Browser

Powell på den mörka sidan

Bushs förre försvarsminister, Colin Powell, har givit Obama sitt stöd. Det är tråkigt när en republikans ex-minister väljer att lämna ljusets härförare till förmån för motståndarna. Men som Filibuster Cartoons påpekar har Powells stöd mer handlat om plikt än om övertygelse.


Blogged with the Flock Browser

2008-10-25

Världens bästa företag fattar världens bästa beslut

Nästan i varje fall. Apple pytsar in pengar i en kampanj för homoäktenskap. Tokbra att se mina pengar komma till god användning!

En av Sveriges bästa macbloggar tar också ställning. Bra, det med!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-23

Finanskrisens bästa lösning

Jag har tagit in argument från olika skriftlärda, vänner, experter, politiker och förståsigpåare i allmänhet. Men detta är den bästa lösningen på finanskrisen hittills. Rock solid and super soft!


See more Natalie Portman videos at Funny or Die
Blogged with the Flock Browser

Underfundigt söt

Ska jag börja modeblogga nu när Blondinbella börjar lämna fältet? Nej, men det här var en sanslöst snygg halsduk! Jag hittade den via denna sida som jag alltid går till när jag är lite trött eller nedstämd. Min hemliga källa till positiv energi, kan man säga.
Blogged with the Flock Browser

2008-10-22

Trasig kropp, varm själ

Jag tränade Krav Maga för första gången efter tre veckor av sjukdom och syndfullt leverne. Kroppen mår som den förtjänar. Jag visst inte att man kunde få blåmärken i händerna, men det kan man! Imorgon börjar jag läsa Linjär Algebra. Det ska bli kul! Sammanlagt blir det tredje gången jag läser kursen enligt schema och fjärde om man räknar självstudier. This is the year!

Kroppen är slut, så därför blir jag glad när Fredrik Segerfeldt har tänkt som jag så att jag slipper tänka som han redan gjort. Fredrik är en person som verkligen imponerat på mig, istället för retorik (den är burdus, fast inte alltid oäven) ligger hans charm i en bred bildning och en förmåga att kunna koppla fakta på oväntade sätt. Lägg till bloggen i din dagliga läsning!
Blogged with the Flock Browser

3 poäng närmare examen

deliverhappy.jpg
more animals

I morse fick jag resultatet på min första dugga sen jag började plugga. Klarade godkänt och har nu säkrat mina första tre högskolepoäng sen jag började studera igen.

Underbart!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-21

Lång dags färd mot natt

Jag gick upp supertidigt för att ta ta emot en hantverkare som skulle ha en nyckel. Tyvärr gick jag i säng sent igår, så jag har varit trött hela dagen. Satt på universitetet och jobbade med en artikel större delen av dagen.

Passade även på att ge Carin lite glatt stöd inför hennes tenta. Klarar hon den är det alltså tack vare mig, går det sämre så tror jag ändå inte på sådana däringa vidskepligheter. =)

Dags att sova och tänka på morgondagens äventyr!
Blogged with the Flock Browser

Underbar gårdag

Igår var en fantastiskt bra dag. Jag kampanjade med ett gäng taggade medlemmar på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Jag mötte halva teamet på stationen i Norrköping strax innan tio. Vi hade fått finfrämmat från Hufvudstaden i form av Erik och Gustaf. Under dagen anslöt även Jacob från Stockholm, My från Göteborg och Sandra från en tentasal i närheten.

Den andra halvan av kampanjstyrkan låg strax bakom mig från Linköping men lyckades trots GPS och god lokalkännedom missa den 135 000 invånare stora staden och fortsatte glatt (antar jag) på E4 ända upp mot Katrineholm. För en stund närapå fördubblades alltså Sörmlands borgerliga väljarbas.

Till slut hade alla anlänt på Kunskapsskolan och med varsin Red Bull i kroppen satte kampanjen igång på högtryck. Egentligen var vi igång redan när vi kom innanför dörrarna, ett par medlemmar hade tipsats av en kompis att vi var på väg och mötte upp vid entrén tillsammans med några kompisar som ville bli medlemmar i Sveriges största frihetsrörelse.

3 timmar och 20 nya medlemmar. Kan det bli bättre?

Martin, killen som gillar att sitta bakom ratten, har en längre kampanjrapport på MUF.se. Under tiden ni läser den ska jag förbereda mitt stämmoanförande.

2008-10-19

Jag längtar till arbetsveckan!

Det här har nog varit en av senare års mest påfrestande helger för mig. Brainfuck är ledordet för dagarna.

Moderaterna i Östergötland hade extrastämma i lördags morse. Norrköpings moderater stod mot övriga länet i frågan om förbundet mår bäst av konflikt eller lugn. Lugnet vann, vilket känns som en seger trots att det borde vara en självklarhet. Men att över ett hundra stämmoombud, som alla säkert hade kunnat göra bättre saker, tvingas lyssna till en debatt fullspäckad med antydningar och rykten känns tråkigt. Vuxna människor som vill ha andra vuxna människors förtroende måste kunna uppträda bättre än så. Widar Andersson på Folkbladet skriver två bra inlägg, det ena kan läsas här, det andra här (18/10, kl 20:11). Måtte vi bara kunna komma vidare!

Direkt efter extrastämman begav jag mig till Stockholm för att spendera resten av helgen med landets distriktsordföranden i MUF. Lördagen ägnades åt teori runt ledarskap och konflikthantering. Söndagen var mer praktikinriktad. Kvällen däremellan var helgens höjdpunkt. Indisk mat, discobowling och umgänge med trevliga Fredrik.

Hemresan gick käpprätt åt helvete. Tåget som avgick precis innan mitt spårade ur 200 meter från Centralstationen. Mitt tåg blev försenat på stationen, omlett över Västerås, gick sönder i Eskilstuna och har när detta skrivs precis anlänt till Norrköping. Mer än två timmar efter schemat. Funderar på att göra denna till min startsida.
Blogged with the Flock Browser

2008-10-17

Livslångt lärande: Håll dig vid liv med Stayin' alive!


Att prenumerera på en massa RSS-flöden kan en dag visa sig livsviktigt. Dagens lärdom kommer från Röda Korset via CNN.

De har kommit fram till att Bee Gees enorma hit Stayin' Alive har precis rätt takt för att utföra hjärt- lungräddning till. 103 BPM är enligt dem precis rätt rytm för att få ett avstannat hjärta att börja pumpa igen. Förhoppningsvis kan låten hjälpa till att rädda liv och öka kunskapen hos allmänheten om hur man räddar människor med hjärtstopp.

Jag ser ett värre scenario framför mig. Snart hört på discon och danspalats över hela landet: "Jag tafsade inte på dina bröst, du såg blek ut i stroboskop-ljuset och jag ville rädda livet på dig! Vadå anmäla, jag borde få en civilkurage-medalj!"
Blogged with the Flock Browser

Varför försökte jag ens?

När jag gick på lågstadiet började jag lära mig jonglera. En förklaring kan kanske sökas i detta inlägg. Jag blev rätt duktig, lärde mig jonglera med fem bollar och cykla på enhjuling. Nyss hittade jag videon nedan och undrar vem jag försöker lura. Killen kan inte vara över 13 och är ändå stabilare med sina jo-jos än vad jag någonsin kommer bli med käglor eller bollar. Min komparativa fördel ligger helt uppenbart i något annat. Frågan är vad?



När jag kände mig som mest besegrad kom jag självklart att tänka på detta inlägg.


Blogged with the Flock Browser

2008-10-16

Felsatsning i filmens värld

I Tillbaka till Framtiden-filmerna genomförs en fantastiskt bra och en fantastiskt urusel investering., vilket jag kom att tänka på av någon anledning.

Toppinvesteringen är självklart att spela på hästar med facit i hand.

Felsatsningen är när Michael J. Fox köper en Hover Board. De åkte till den punkt i tiden då hover boards var heta, motsvarande 1989 för skateboards. Istället borde de åkt 15 år fram i tiden och köpt dem begagnade på loppisar för en spottstyver. Snacka om marginaler!

Jag börjar nästan tro att film inte är på riktigt. (Förutom dokumentärerna om att dö hårt.)
Blogged with the Flock Browser

2008-10-15

Månadens blogginlägg

Förlåt för att jag inte bloggat på en stund. Min kropp har inte varit i form på nästan två veckor. (Elaka tungor skulle säga flera år. Ha ha. Hi hi. Ho ho. Not funny!)

Igår kväll nåddes jag av ett glädjebud som lindrade min smärta bättre än någon tablett. MUF:s bloggnätverk har utsett ett av mina inlägg som Månadens inlägg!

Jag är verkligen superglad över uppmärksamheten. Läs det certifierade mästerverket här! Do it NAOUGHW!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-12

Så glad att jag kan gråta

Nej, det handlar inte om oppositionens tjabbel i partiledardebatten.

Min flickvän bor i Edinburgh och jag har i flera veckor försökt hitta billiga biljetter. Nu ser jag att Ryan Air kommer börja flyga dit från november och framåt. I oktober kostar billigaste biljetten 3500 kronor, i nomvember knappt 600!

Gud vad jag älskar konkurrens!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-10

Glädjespridare

Ryan Air har fällts av ERK, det "etiska" rådet mot könsdiskriminerande reklam. Och sin vana trogen går de till motattack.

De kör hårt på att pränta in sitt budskap om låga priser och avslutar med följande:
"Vår förhoppning är nu att ERK släpper loss genom att ta vara på några av Ryanairs garanterat lägsta priser"
Blogged with the Flock Browser

Big bang for a better world

Tidigare i veckan besökte jag EU-parlamentet tillsammans med ett 60-tal andra muffare. Värd för resan var Gunnar Hökmark, moderat parlamentariker och en förebild för mig. Klippet nedan spelade vi in i tisdags i parlamentets öppna TV-studio.

Mest intressant är 1:45 in i klippet. Gunnar föreslår en "big bang for a better world". Genom att avskaffa handelshinder, tullar, tariffer och krediter, får man en explosiv  expansion av välstånd och frihet i hela världen. Fantastiskt hoppfullt!

&
Blogged with the Flock Browser

2008-10-06

Bilder på väg

Kom till Kast-upp vid halv sju igår. Bagage och pendlar var försenade så vi kom inte till Malmö förrän till halv nio. Amandas föräldrar är riktigt trevliga och bjuder alltid på god mat.

Gick till sängs vid tolv, gick upp halv fem. Tog första tåget till Linköping, slängde in en omgång tvätt i maskinen, åkte till Norrköping och hade tenta. Sen har jag sovit ett par timmar och haft besök av farmor.

Nu ska jag packa och bege mig till Stockholm. Imorgon bär det av till Bryssel. Äntligen!

Bilder från det vackra och fantastiska Helsingfors kommer troligen ikväll när jag sitter på tåget.

Blogged with the Flock Browser

2008-10-04

Snabbpost från Finland

Framme i Helsingfors sedan igår. Sitter på ett seminarium om Östersjöregionen och dess utmaningar. Intressant!

Gårdagen var riktigt intensiv och jag återkommer med bilderr som förklarar alla upplevelser. Redan när planet, efter knapt 1.5 timmar, flög in över det finska fastlandet frågade jag mig själv varför jag inte åkt hit tidigare.

Läste på Corren.se att Skyways lägger ned flyglinjen Linköping-Stockholm. Anledningen är enligt dem konkurrensen från bilar och flyg. För att minska flygandet behövs inga förbud, bara andra effektiva kommunikationer!
Blogged with the Flock Browser

2008-10-02

Intensiv vecka på gång

Sitter hemma hos Amanda i Malmö, åkte ner tidigare ikväll. Om fyra timmar åker jag till Kastrup för ett tidigt flyg till Helsingfors. Där ska jag delta på ett styrelsemöte med NKSU, Nordens konservativa Studentunion. Lugn i stormen, de är mer liberala än namnet antyder! =) Hemma i Malmö på söndag kväll. Åker direkt till Norrköping på måndag morgon för en dugga i logistik. Därefter hem och tvätta lite snabbt.

På måndag kväll åker jag till Jenny i Stockholm för att hinna med ett tidigt plan till Bryssel på tisdag morgon. Där ska ett 60-tal muffare från hela landet träffa parlamentariker och lobbyister. Tillbaks i Stockholm på onsdag kväll. Första tåget till Norrköping för tidig lektion i programmering. Det kommer bli najs!

Tanken var att jag skulle åka till Ingrid i Edinburgh på fredag morgon, men vi har skjutit på det några veckor. Puh! Istället ska jag spendera fredagskvällen på introduktionskväll med MUF Norrköping. Tänkte berätta om MUF och hur organisationen kan förbättra Ditt liv. Därefter tänker jag spendera helgen vid tvättmaskinen. Ska bli skönt att pusta ut i ett par dagar.

Kommer blogga varje dag om jag hittar wlan. Som vanligt när jag är på resa blir det glada bilder och trevliga historier från livet.
Blogged with the Flock Browser

2008-10-01

Man över bord,

... man överbord, sossarna har inte alla indianer i kanoten!

Det "statsbärande oppositionspartiet" sätter Marita "att några andra än mitt parti vinner är en statskupp" Ulvskog som förstanamn på listan till EU-parlamentet. Kanske Mona fick idén i ett theobromin-rus?

Eller så känner de sig så säkra på att det kommer vinna valet att de binder ris för ryggen bara för att ge sig själva lite utmaning.

Oavsett vilket kommer det onekligen bli en intressant valrörelse!

Dagens musik har med det gamla, hårda och kalla Sverige att göra. Inte till innehållet, men till artistnamnet. Nordpolen - Skimret. Mycket nöje!

Blogged with the Flock Browser