2009-05-30

Kreativa jourens nya tips

Under Europa-valrörelsen är jag utsedd till kreativ jour i MUF. Vår valledare sålde in idén med att jag är den mest kreativa personen i MUF och jag är en sucker för komplimanger. Titeln har ett innehåll också, tänka sig. Jag hjälper muffare runt om i landet att komma på roliga och uppseendeväckande grejer i valrörelsen. När de behöver tips så finns jag där för att bolla idéer och hitta kreativa lösningar.

Jag trodde det skulle bli kul, men det har blivit ännu bättre! Jag har gjort allt ifrån att leta upp bilder på vårt kampanjmaterial till att skriva EU-dikter till vykort. Sjukt skoj, helt enkelt!

Ikväll har jag gjort min andra livesändning på Bambuser. Där ger jag ett och annat tips på vad muffare kan göra runt om i landet för att vinna väljare. Hoppas klippet får lika mycket spridning som min förra film, tyvärr är lördag kväll efter en varm sommardag fel tillfälle att få människor till datorn tror jag. När uteserveringarna är fullsatta så är Facebook tomt!

Titta på klippet, det är galet bra!

Dagens läsning om gener och rasbiologi

Jag borde få många träffar på det här inlägget. Rasbiologi väcker alltid intresse!

SvD:s avdelning Under Strecket har funnits under mycket lång tid och varit ett forum för ett otal aktuella debatter genom åren. I ett inlägg som jag precis ramlade över visar Under Strecket-bloggen hur begreppet "gen" använts i debatten genom åren.

Intressant läsning!

2009-05-29

Två viktiga texter

När jag läste statsvetenskap var kursen i förvaltning den som engagerade mig mest. Min grupp utredde hur tillgången till ekonomiskt bistånd ("socialbidrag") för studenter såg ut i olika kommuner. Kravet på likhet inför lagen i hela landet följdes inte riktigt. Universitetsstäder var mer restriktiva med sina tillstånd än andra.

Jag blir allt mer intresserad av förvaltningsfrågor. Allt ifrån SCB:s krav på att nya företagare, under hot om böter, ska fylla i blanketter åt dem till hur Försäkringskassan tolkar offentlighetsprincipen. Eller hur kommunpolitiken fungerar i praktiken. Det sista har min lärare i just förvaltning, Gissur Erlingsson (som just bytt blogg), skrivit en intressant rapport till Sveriges Kommuner och Landsting om.

Idag skriver Fredrik Segerfeldt om sina ansökningar till forskarutbildningar i statsvetenskap. Han har tröttnat på politikens plakat-retorik och bristen på djup i resonemangen. Ibland får jag samma känsla. Mycket sägs och skrivs som verkar sakna en genomgripande analys, annat än viljan att få ytterliggare någon väljare. Jag är hemmablind och väljer ett exempel från oppositionen. Ibrahim Baylan varnar på SvD Brännpunkt för negativa kampanjer/personangrepp från de borgerliga eftersom dessa annonserar i TV. Detta negative campaigning-angrepp har jag skrivit om tidigare. Samtidigt driver SSU och Marita Ulvskog en hetsjakt på Moderaternas förstanamn Gunnar Hökmark. Ser man dem bredvid varandra är det svårt att behålla tron på politiken som en strävan efter det goda sammhället.

Den andra viktiga texten skriver Maria Eriksson i Svensk Tidskrift. Artikeln handlar om när S och Byggnads förtidsröstar gemensamt i Vaxholm. Vallagen har tolkats frikostigt och kommunallagen har kanske glömts bort. Jag är inte särskilt upprörd, det finns nog ingen konspiration bakom, men mitt intresse för den statliga förvaltningen blir inte mindre intressant.

Gissur lärde mig termen "gatubyråkrater", de personer som faktiskt genomför politiska beslut och i sitt vardagliga arbete ska uttolka lagens anda och intentioner. De har det inte lätt.

MUF visar hur man kampanjar!

Igår sprang jag Blodomloppet. 5 km i varierande väder på 34 minuter. Bästa tiden på åtta år, det går bra nu! Klädsel: Moderat-t-shirt med uppmaning att rösta i EU-valet. Min komination av spurter och promenad gav många möjligheten att se budskapet flera gånger. (Det var mitt mål, jag var vad ni än må tro inte anfådd under min första löptur sedan mars månad...) Sen stod jag en timme i vår vattendepå strax innan målgången tillsammans med en stor stereo och ett gäng taggade muffare. Heja-rop, vågen och bastoner från stereon höjde nog ett antal människors humör!

Idag har varit en riktigt trevlig dag. Kampanj från tidig arla morgonstund till sent på kvällen, det sista kampanjmaterialet delades ut runt klockan elva. Vi har kampanjat på campus, på John Bauer, på stan, på campus igen och sedan i Ryd under kvällen. Ett antal hundra flygblad, många trevliga samtal och nästan 400 kondomer delades ut till LiU-studenterna.

Samma dag har sossarna i länet en debattartikel i Extra Östergötland (ej online) om att moderaterna borde synas mer i valet. Jag skulle vilja säga som Tiina Rosenberg, men har fått en god uppfostran. Titta ut från era skrivbord på partikansliet någon gång ibland, så ser ni muffare överallt!

Den enda sossen jag sett idag var en kille som drack öl i solen utanför Kårallen. Jag tror dock att jag såg SSU Linköpings ordförande stå och se vilsen ut på en stig i Rydsskogen, men jag hade bråttom till kampanj och han inte titta så noga.

Imorgon är vi i Vasaparken i Norrköping med dunderkampanj! Om någon sosse vill se hur valkampanj kan och bör bedrivas så är de välkomna dit.

2009-05-26

Frita Dawit Isaak!

Dagens läsning
MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman skriver på Newsmill. Det är viktig läsning!

Lite bakgrund

På MUF:s arbetsstämma 2007 debatterades en motion om att frige Annika Östberg. Jag tyckte det var absurdt att en dömd dubbelmördare skulle friges, men gillade debattens ramar. Så jag gick upp och höll ett brinnande anförande.

I korthet och ur minnet: "Annika Östberg hålls fången för en handling som inte ens är olaglig i Sverige. Som svensk medborgare bör vi göra allt vi kan för att få henne fri. Tyvärr har diplomatin inte fungerat och därför måste vi höja insatserna så att ännu en svensk medborgare kan trampa den fria svenska marken." Därefter tar jag upp en enkel skiss på hur jag förmodar att fängelset Annika sitter i kan se ut. "Svensk trupp måste frita Annika! Klockan 00:00, i skydd av mörker, tar sig en svensk elitstyrka in genom ett avloppsrör på fängelsets baksida. Med en riktad sprängladdning tar de sig därefter igenom en lämpligt placerad betongvägg och fortsätter in i fängelsekomplexet. Upp för två trappor, höger, framåt, vänster och sedan in i den cell där Annika hålls mot sin vilja. Alpha-team går i förväg och säkrar flyktvägen (huvudingången) samtidigt som Beta-team tar hand om Annika, kallad 'paketet'. Förhoppningsvis utan eldgivning tar sig de båda grupperna ut genom huvudentrén och Annika kan andas den fria luften på nytt."

"Nu återstår endast för de tappra soldaterna att ta sig förbi den fria världens enskilt största stående armé." Här pekar jag på min pappersskiss där jag utanför fängelseportarna ritat in ett dussin stridsvagnar och något tjog soldater (inte skalenligt, men ändå). "Jag litar på Försvarsmaktens män och kvinnor, det fixar de lätt! Sedan kan Annika njuta av den svenska naturen, äta jordgubbar med mjölk och tacka sin lyckliga stjärna att hon föddes i världens bästa land!"

Ironi när jag är som bäst.

Trickle up-teorin
MUF har förändrats en hel del sedan Niklas Wykman blev förbundsordförande. Idag har vi ett brett förbund, öppet för en stor mängd olika åsikter och ett genuint intresse från förbundets ledning för nya idéer.

Därför känns det kul att Niklas har tagit mitt förslag till sig och förbättrat det på flera områden. (Han kan ju ha fått idén helt själv, men jag föredrar att glorifiera mig själv när jag skriver.) Idag skriver han på Newsmill om att Sverige bör frita Dawit Isaak, som suttit inspärrad i Eritrea i snart ett decennium för att han vågat kritisera diktaturen där.

Några saker skiljer som gör att jag tycker Niklas förslag är väl värt att fundera på ett par varv till. Dawit Isaak är en oskyldig man, han är fängslad för att ha använt sig av samma friheter som du och jag tar för givet. Han har skrivit att regeringen gör fel och uttryckt en önskan om att Eritreas befolkning får samma möjlighet att tala fritt som du och jag. Annika däremot är en mördare som hjälpte sin pojkvän att döda ännu fler.

Eritrea är ett skitland. En diktatur där vare sig rättssäkerhet eller mänskliga rättigheter respekteras. De bör lära sig en läxa och Sveriges insats kan fungera som ett varnanade exempel för andra diktaturer att våra medborgare bråkar man inte med.

Alla tycker inte det är ett bra förslag. Men experten i artikeln pekar på de praktiska problemen, inte att det vore moraliskt fel. För det är det inte. Det praktiska överlåter jag till försvarsmakten. Men om de anser det genomförbart och agerar så kommer i varje fall jag att slå ihop mina händer i en applåd!

2009-05-25

Gunnar Hökmark - dagens glädjeämne

Idag debatterade jag på De Geer-gymnasiet i Norrköping. Som vanligt gjorde jag bra ifrån mig, men det börjar tära på mig att delta i alla dessa debatter med massor av partier representerade och en oerfaren moderator. Det är inte enkelt att hålla igång en debatt där, som idag, åtta olika personer ständigt vill ha ordet och anser sig påhoppade av alla andra, eller bara vill ha ordet för att de gillar att höra sin egen röst. Jag vet att det är ansträngande för redan hårt arbetande samhällskunskapslärare, men när ett av historiens största val går av stapeln borde man kunna ge det mer utrymme än 90 minuter hönsgård en eftermiddag strax innan eleverna tar studenten.

Efter debatten åkte jag till Linköping och hann höra de sista stroferna av Gunnar Hökmarks anförande på LiU. Han har redan fått mitt kryss, anförandet och videon nedan påminner mig om att jag valde rätt.

2009-05-24

Varning: Porr i oppositionens politiska reklam!

Oppositionspartierna hävdar att TV-reklamen i USA till stor del består av smutskastning. (Off topic: Enligt en undersökning jag hörde talas om i förra veckan lär majoriteten av den politiska TV-reklamen på andra sidan Atlanten vara saklig och handla om de egna förslagen. Men "en stor andel" är ett härligt mått som kan vara både större och mindre än 50%.)

I den debattartikel på SvD Brännpunkt varnar oppositionens tre partisekreterare: " Ett problem som vi har sett i exempelvis USA är att det tycks vara enklare att göra negativ tv- reklam än positiv. En stor andel av den tv-reklam som spreds i senaste presidentvalet innehöll olika former av karaktärsmord på enskilda personer och smutskastning mot partier och kandidater."

Jahapp, om det är så det ser ut i andra länder är det ju så det måste komma att se ut i Sverige. Logiken är enkel. Det som händer i utlandet måste hända här.

Därför blir jag skrämd och oroad av att oppositionen gör reklam på internet. Till exempel har Socialdemokraterna en egen kanal på YouTube, som ligger på Internet. En stor del av all reklam på nätet är pornografisk. Därför ser jag en risk att socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern kommer börja använda pornografiska bilder och videosekvenser i sin kommunikation.

Låt mig omformulera ett stycke ur oppositionssekreterarnas artikel:
Jag ser ett antal problem med att oppositionen nu börjar använda propaganda på nätet som ett sätt att övertyga väljare. Det sker utan större politisk debatt och utan att vi på allvar funderat igenom vilka demokratiska konsekvenser det kan få för Sverige i framtiden.

Eller så är det innehållet och inte mediet som är det intressanta och hela diskussionen är ett desperat försök från oppositionen att kasta smuts på borgerligheten.

2009-05-20

Jag har redan röstat!



För en stund sedan röstade jag i EU-valet. Moderaterna fick rösten och Gunnar Hökmark fick krysset. Vi var ett fyrtiotal unga och gamla moderater som med ballonger, glädje och demokratitörst tågade genom Linköping för att slutligen nå fram till Stadsbiblioteket och röstlokalen. På Rösta09.se hittar du ännu fler som redan röstat!

Det känns riktigt kul att ha röstat tidigt, röstat blått och röstat med vänner!

2009-05-17

Blev någon stött i kanten?

En sak gillar jag med Piratpartiet, de är närvarande på nätet. Låt vara att de främst syns i kommentarsfälten hos obskyra bloggar som denna, men ändå. 16 kommentarer på ett inlägg är nog rekord, bara mitt inlägg om kommunisternas delfinutrotning har fått fler kommentarer.

Jag är ledsen för att de fått vänta några dagar på att bli publicerade, jag har haft fullt upp med andra saker.

Kommentatorerna följer tre linjer:
- "Moderaterna är dumma i huvudet som röstade för FRA-lagen och Ipred." Japp, även om jag inte vill använda så kraftiga ord om mina partikollegor så har de i varje fall tokfel i den frågan. Tack och lov att jag är medlem i MUF som tar integriteten på allvar. (Och som klarar av att ha flera tankar i huvudet samtidigt och alltså har politik på flera områden.)
- "Du är inte liberal för att en annan person som identifierar sig med samma parti som du röstade tokigt i riksdgen." Guilt by association, jag faller inte för såna lätta finter.
- "Piratpartiet har ett principprogram, läs det och allt blir klart för dig." Okej, då ska jag göra det.... 1,2,3, färdig! Det är det tunnaste parti-/principprogram jag läst.

Den tredje linjen är den mest intressanta och just det jag kritiserade. Att rösta på Piratpartiet är som att rösta på hemliga lådan. Det kan vara blommor, det kan vara bin.

Med tanke på hur många alternativ som finns i varje fråga och att jag oftast bara sympatiserar med ett av dem så är sannolikheten att en röst på Piratpartiet blir en röst mot mina värderingar rätt hög.

Lördagens intervju i P1:s Lördagsintervju med Rick Falkvinge illustrerade just detta. I de flesta frågor har Piratpartiet ingen åsikt, i några frågor har de åsikter och i flera av dessa är de rent tokiga (till exempel att vilja föra in mer statliga pengar i läkemedelsforskningen, med de statliga pengarnas alla nackdelar).

För mig blir det Hökmark eller Fjellner. Goda liberaler, duktiga förhandlare och politiker som kan hålla mer en än tanke i huvudet samtidigt!

Blev någon stött i kanten

2009-05-15

Mycket pirat och lite verkstad

Piratpartiet är denna valrörelses lilla uppstickare. Kul initiativ att dra igång ett parti för att döda kulturen och stoppa läkemedelsutvecklingen.

Veckans debatt har handlat om ifall de gillar knark eller inte. Det är ju också ett ämne att börja kampanja kring. Som om de inte haft det svårt nog att få stöd för sina andra idéer.

Deras idé, att bara driva en enda fråga och låta andra bestämma deras åsikt i resten (jordbruksstöd, sjukvård, EU:s utvidgning, den inre marknaden och allt annat som liksom är det EU egentligen borde syssla med), låter allt mer galen ju mer jag tänker på den. Kanske har de provat sina nya knarklagar i förväg?

På Politikerbloggen finns en intressant debattartikel med kritik mot partiets brist på faktiska förslag. Läsvärt!

Kvällens POWER!



Det här har varit en powervecka utan dess like, så därför har bloggandet fått stå tillbaks. Men följ mig gärna på Twitter under tiden!

I veckan började valrörelsen. Först genom en massiv valupptakt i Stockholm där 500 muffare samlades för ett dygn av glädje. Jag hann med några timmars utbildning av MUF Avenyns ativitetsansvarige, Jenny Börjesson.

I måndags började valrörelsen. För mig innebar det att den kreativa jourens arbete startade. Under veckan har jag fått massvis med kluriga frågor från muffare som vill aktivera sig och behöver idéer. Korta svarstider och kreativa lösningar har varit mitt motto. En pubkväll med Christofer Fjellner hanns också med. Jag registrerade mig på Bambuser och började sända livevideo. Ovant, men ruggigt skoj!

På tisdagen blev det kampanj och debatt i Norrköping. Inte min bästa debattinsats, men ändå kul att testa några argument inför senare duster i valrörelsen. En timmes kampanj på campus Norrköping följdes av en grym kampanjutbildning i Linköping. Jag och Mange Bruhner drillade sju muffare i kampanjandets ädla konst.

Onsdagen var sanningens ögonblick. Då skulle det avgöras om vår utbildning gett utdelning. Svaret var odelat JA! Mängder av nya medlemmar talar sitt eget språk. På kvällen upprepade vi framgångskonceptet med en ny grupp, till mångas belåtenhet. Jag hann också, med säkert 20 minuters framförhållning, lämna in min sista uppsats för terminen. Grymt bra, som vanligt!

Torsdag blev ännu en framgångsrik dag för MUF. Själv höll jag mig i Phonehouse butiken i Domino. Första dagen på jobbet efter två års uppehåll. Mycket var ovant, en del kändes igen och jag ser fram emot sommaren. Kvällen spenderades i sällskap med matteboken och hemsidorna för Värnamo och Vetlanda kommun.

Idag har det varit en blandad giv. Förmiddagen handlade om att hedra arbetslinjen genom att boka möten åt Moderaternas intressantaste projekt på många år, Välkommen till Verkligheten. Lunch med pappa, ett snabbstopp på Phonehouse för att hämta tre iPhones (inte till mig, tyvärr) och sedan buss till Norrköping. Därefter två roliga timmar i skolans routerlabb där vi fick bekanta oss med hur man konfigurerar routrar. Skoj!

Kvällen har främst handlat om att jobba undan liggande uppgifter. Men en promenad på Tinnerö hann jag ändå med. Solnedgång över Smedstads dammar är en trevlig upplevelse.

I helgen ska jag bota finanskrisen genom att hjälpa mina medmänniskor med att hitta de bästa mobila kommunikationslösningarna för deras behov. Blir skoj!

Inlägget skulle ha pimpats med en massa roliga bilder, men de har tyvärr försvunnit från min mobil. Reklamation - here I come!

2009-05-12

Mördande kultur?

Dick Erixon skriver om infernot på Konstfack och hur de verkar villiga att ursäkta mord i konstens namn.

Det påminner mig om ett citat ur André Bretons andra Surrealistiska manifest.

"The simplest Surrealist act consists of dashing down into the street, pistol in hand, and firing blindly, as fast as you can pull the trigger, into the crowd."

2009-05-10

Whiiii!

Jag har haft en sjukt intensiv helg. Det började i fredags med ett snabbt besök i Norrköping, lunch i Linköping, lite tvättande och packande hemma och sedan 14-tåget till Stockholm för FS-möte och avstämning med de centrala valarbetarna.

Jag tror vi är närmare 30 personer som kommer att jobba dygnet runt för att kampanja överallt där unga människor befinner sig. 100 kampanjdagar, bloggar, twitter, banners och allsköns härliga upptåg. Och då har vi inte ens börjat räkna allt som kommer göras på distrikts- och föreningsnivå. För att missa MUF de närmaste veckorna måste du nog flytta till en mullkoja i skogen. Men berätta inte för någon, då kommer vi leta upp dig och sprida vår glädje!

Hemfärd med alltid lika trevliga Jenny under fredagsnatten. Hem i Linköping vid 3:30 och fyra timmar senare bar det av till Norrköping och Söderköping för länsförbundsstämma. Där gick det först åt mitt håll med en plats i Moderaternas i Östergötlands länsförbundsstyrelse och utmärkelsen Årets ideolog. I mitt tacktal för det senare beklagade jag att tal inte lyder under kraften av spontan ordning (Hayek-referens 1) och att jag skulle fortsätta jobba mot socialister i alla partier äver framöver (Hayek-referens 2). Sen blev det ett par bakslag då stämmoombuden gick på en lite mindre frihetlig linje än jag skulle önskat. Mest intressant var att de vill göra Sverige till en energination... Vad är det för något och varför ska politiker styra företags utveckling och människors drömmar?

På kvällen bar det av till Stockholm och blev det desto mer gädje. Ren glädje i sin renaste form. På MUF:s valupptakt hade 500 unga moderater samlats för att kicka igång en av tidernas häftigaste kampanjer. En sån stämning! Driv, glädje och dans i sin skönaste kombination!

Idag har jag vårdat relationerna till mina fadderdistrikt (jag åt frukost med dem, inte mer ambitiöst än så) och coachat styrelsemedlemmar i nya, fräscha föreningen MUF Avenyn. De har potential att bli en riktigt lysande kraft i förbundet och landet framöver!

Hemma i Linköping vid 17, middag med föräldrarna. Sen dess har jag och Mange Bruhner suttit på Expen och planerat valrörelsens bästa kampanjutbildning. Tre tillfällen, två grymma säljare och Sveriges hetaste muffare som deltagare. Detta kommer bli najs!

Om 8 timmar bär det av till Norrköping för lite bildning. Sen börjar min valrörelse på rikigt. Jag är ansvarig för förbundets kreativa jour och har en hel del planer på vad kommer innebära. Den som läser här får se!

2009-05-05

17 medlemmar och mycket glädje

Idag har varit en dag i (studiernas och) MUF:s tecken.

Jag hoppade på Campusbussen 08:10 och lämnade densamma fem minuter senare för att bli upplockad av MUF:s Valbil för vidare färd till Norrköping.

På Kunskapsgymnasiet deltog jag i min första debatt denna valrörelse. Inledningen kändes lite improviserad, dels på grund av min ringrostighet och dels på grund av min kraftiga förkylning och därtill hörande mediciner. Men sen tog det fart!

Jag inledde med att beskriva skillnaden mellan Moderaternas förstanamn på EP-listan, Gunnar Hökmark, och sossarnas dito, Marita Ulvskog. När Gunnar kämpade på 80-talet för Estlands frihet från sovjetisk ockupation och för detta senare utnämndes Estnisk hedersmedborgare vidhöll Marita att det inte alls pågick någon ockupation och att friheten därför inte behövdes.

SSU-Jonte som jag debatterade mot undrade varför jag drog upp sånt som hände för 20 år sedan. Rätt enkelt, egentligen. Gunnar kämpade redan då för ett fritt Estland och ett geografiskt större EU. Marita ville varken ha EU eller ett fritt Estland. Hade hon fått bestämma då hade vi inte debatterat nu, utan levt som ett isolerat land med Sovjet i öst och EU i syd. Varför ska hon få någons röst?

Vi hann också snacka miljöpolitik. Det blev en rätt påfrestande debatt, främst eftersom Jonte friserade verkligheten och gång på gång kom med lögner om vad Moderaterna tyckte. Eleverna såg uttråkade ut (jag hade ju redan berättat vad M egentligen vill) och jag hotade att lämna debatten om han inte började berätta om sin politik och slutade ljuga om vår. Det funkade. I tre minuter, tills det var hans tur att snacka igen.

Roligaste stunden var när jag gav exempel på hur vi vill förbättra miljön i Europa. Till exempel genom att tillåta längre lastbilar som kan ta mer gods. Då krävs färre turer och utsläppen minskar. "Det är ju bara småsaker" invände Jonte "och längre lastbilar kan väl ingen vara emot." "Men om ingen kan vara emot det", kontrade jag,"varför röstade då S-ledamöterna i parlamentet emot?" Skratt från auditoriet.

Efter debatten kom en tjej fram till mig och berömde mig för att jag stått över de personangrepp hon tyckte Jonte gjort. Kul att moral i debatter uppskattas! (Enligt de kommentarer de andra muffare som var med mig fått verkar hon inte ha varit den enda.)

SSU-Jonte gick hem direkt efter debatten, men vi muffare stannade kvar och spred glädje. På den enkla frågan "Hejar du på Monas lag?" fick vi idel leenden och nej till svar. Dagen slutade med sjutton (17!) nya medlemmar. En grymt bra insats från Cecilia, Mange, Tito, Alex, Alexander och Lisa! (Jag bidrog mest med att rossla, snörvla och ge glada tillrop till de andra.)

Två besök på Campus hann jag också med. En vecka till deadline för ett rätt omfattande projektarbete börjar kännas allt mindre skrämmande.

Sen var det dags för fika på MUF-lokalen i Norrköping, bilresa hem, middag med distriktets valledare på underbara Adriatic och lite frihetsarbete på förbundsexpeditionen (diskning av termosar från Moderata Studenters kampanj i kön till försäljningen av SOF-biljetter, som inleddes redan 05:30 imorse). Kom hem strax efter 22. Godnatt!

2009-05-02

Juriskt kul!

Idag hade vi kurs för muffare i Linköping inför EP-valet 7 juni. Deltagarna fick en dos EU-kunskap av Hanna, en skopa argument av mig och en rullebör full med tips på hur man gör webbfilm av Mange. Fredrik var där och han är kreativ. Voila!