2006-02-24

Två dumheter

Kvartifem Ekot idag innehöll två riktiga dumheter, som inte kommenteras tillräckligt.

Dels tänker jag på smutskastningen av Reinfeldt. Salin, Ulvskog och Brukspatron själv har beklagat att en anställd bedrivit en lång kampanj mot moderaternas partiledare. Alla tre säger att de beklagar det som hänt, eftersom de själva varit utsatta för liknande kampanjer.
Va?!
Har de också utsatts för systematiska förföljelser och trakasserier från något annat partis kampanjhögkvarter? Eller har de bara utsatts för privatpersoners missnöje och rykten? Det är en rejäl gradskillnad mellan dessa.

Det andra som upprör mig är Kartellens förslag om att skriva in rätten till fast anställning i LAS. Efter 14 månaders deltidstjänst ska man kunna kräva en heltid. Detta ska enligt förslaget stärka de anställdas trygghet, särskilt kvinnor (för alla vet att de är särskilt svaga, stackarna).

Men effekten kommer att bli den motsatta. Om man efter 12 månader fortfarande är deltidsanställd finns det troligen en baktanke med detta hos arbetsgivaren. Vad som kommer att hända är att allt fler människor får sparken, flyttas över till en annan tjänst/ett dotterbolag eller på annat sätt oskadliggörs. Företag och företagare är inga monster, men om det står mellan företagets (och de övriga anställdas) välgång och en enskild antsällds kontrakt så komemr den anställde tvingas stryka på foten.

The road to hell is paved with good intentions!

Inga kommentarer: