2006-08-06

Det blir maktskifte!

Idag talade Göran Persson i Björkvik. Detta skulle kunna markerat starten för valrörelsen, här skulle statsministern lägga fram sin agenda för de kommande fyra åren. Ett hoppfullt och visionärt tal med såväl stora drömmar som stora förslag stod att vänta.

Men det bidde inte en tumme. Två timmar efter talet är det av drakrana bara DN som har talet som förstanyhet, men då utan bild. SvD har talet som andranyhet, med en artikeltext som inte är mycket längre än förstasidans puff. Orsak: talet saknade nästan helt och hållet innehåll*.

Kalla mig gärna skadeglad, men det märks att Göran Persson och hans parti är trött. De har inga nya förslag, de pratar hellre om de gågna 12 åren än om de kommande 4 (eller för den delen 12). Deras valkampanj baserar sig på en lögn om Moderaternas skattesänkningar och det enda de själva föreslår är lite mer pengar hit och lite mindre pengar dit.

Det är möjligt att (S)tenkrossen (LO, SAP, SSU, Unga Örnar, Folksam et. al.) snart sätter igång på riktigt. Men av det jag sett hittills gör mig bara glad, det är halvsanningar, plattityder och rena lögner Rörelsens alla grenar.

Fortsätter det så här är maktskiftet snart rott i hamn!

* Det mest radikala förslaget var att Sverige skulle stå värd för en konferens om Libanon. Låt se: Persson har arrangerat, smörjt kråset och skakat hand med högdjur på inte mindre än tre (3) konferenser om Förintelsen och folkmord. Men det har ändå inte förmått gubben att agera för att rädda liv när människor slaktas i Sudan. Eller ens att kritisera Iran och Hizbollah för deras antisemitiska politik. Men han och FN-Janne Eliasson kommer säkert lyckas den här gången. Bara konferensen är tillräckligt stor. Ja jävlar!

Inga kommentarer: