2008-05-08

Gudar förr och nu

Att jobba på Riksdagen kan ha sina ljusa stunder. (De flesta, faktiskt!) Men idag utmärkte sig särskilt en när jag guidade en grupp niondeklassare. Efter att ha visat dem runt i Riksdagens olika rum och vrår så står vi vid ett fönster som vätter mot Rosenbad och Sagerska palatset. Då, efter flera uppmaningar från min och lärarnas sida under hela guidningen, så räcker en tjej upp handen och ställer dagens bästa fråga.

"Har du träffat Isabella Löwengrip?"

Jag blev lite förvånad och det tog mig en sekund att fatta att hon frågade om jag träffat Blondinbella. Normalt brukar de fråga om jag träffat Reinfeldt eller någon minister. Jag tänkte efter en stund och berättade sen jag att jag såg henne på MUF Stockholms stämma och att hon debatterade riktigt intensivt om när man ska få köpa alkohol.

De tittade på mig som om jag var gud, eller i varje fall i kontakt med en. Och jag tänkte "fan, vad häftigt att en tjej på 18 slår statsministern på hans hemmaplan!"

Blogged with the Flock Browser

1 kommentar:

Anonym sa...

Hurra!!!

Det är en fantasisk berättelse som borde spridas överallt.

Människor är mer relevanta än politiker. Ungdomar är mer relevanta för andra ungdomar än gamlingar. Det civila samhället är starkare än staten för en ny generation samhällsmedborgare.

Det finns hopp, glädje och framtidstro. Jag längtar redan till 2010!

André Assarsson