2010-07-28

Dagens idioti

För några dagar sedan fick jag upp ögonen för BIOS-brickan. En plastbricka/dekal med texten "GSM/3G avstörning" som läggs vid batteriet i en mobil för positiva effekter på kroppens chakran, currylinjerna på arbetsplatsen etc. Mitt blod börjar koka när jag läser vad charlatanerna bakom lurendrejeriet skriver. Än argare blir jag när jag tänker på vilka som betalat för skräpet. Men mer om det senare, när jag har samlat på in namn, intervjuer och summor.

Därför får Carin Jämtin och sossarna i Stockholm priset för dagens dummaste: Könsneutrala toaletter.

Jomen, tjena. Det låter ju som en toppenidé om man vill riva könsnormer, genusstrukturer och invanda tankemönster kring manligt, kvinnligt och queert. Och det är ju vad Pride-veckan handlar om.

Jag har bara en invändning och den räcker faktisk: Vilken (social eller biologisk) tjej vill sitta på en till sista kvadratmilimetern nedkissad toalettring?

Kartan - Verkligheten. 1 - 0.

2 kommentarer:

Ellen Aguirre sa...

Hej Johan! Jag är helt på det klara med att könsneutrala toaletter inte är den viktigaste valfrågan. Men kanske skulle det lösa problemet att det alltid är tomt på herrarnas men kö till damernas? Och kan inte de män som eventuellt kissar ner toalettringar på offentliga toaletter sluta med det?

Anonym sa...

Mätningar har visat att kvinnors besök på toa alltid tar längre tid än männens.
Egentligen är lösningen inte könsneutrala utan istället fler damtoa pga kvinnors lägre effektivitet under besöken...
//WR