2005-07-25

Det ni kallar affärer, det är korruption

Rubriken är ett citat av Inga-Britt Ahlenius taget ur minnet. Det kommer från en intervju i SvT morgon våren 2005 då hon precis utsetts till ny chef för FNs internrevision.

Jag har så svårt att få grepp om hela ormboet. Socialdemokraterna tar arbetarnas pengar via LO och driver en arbetarfientlig politik, tillsammans med miljöfundamentalister och kommunister. De använder våra skattepengar för att finansiera sina egna särintressen som alternativmedicinska kliniker och jämställda dagis. Deras kompisar får toppjobb utan kvalifikationer, med stora löner och utan prestations eller redovisningskrav. När vi medborgare inte delar nyfrälsets åsikter används återigen våra pengar till propaganda för att likrikta folket (som tur är med varierande resultat. Se CMR, folkhälsoinstitutet eller flicka.) Vetenskap och universitet får nya direktiv där deras uppgift blir att legitimera statens åsikter, istället för att ifrågasätta dem. Det sker dels genom politiskt tillsatta universitetsstyrelser och statliga forskningsmedel. Domstolarna underbemannas och nämndemännen är politiskt tillsatta, så att de inte av misstag ska råka stå självständiga från staten.

Varje enskild grej kan ursäktas som snedsteg, mänsklig svaghet och en överdriven önskan att vilja alla väl. Men tillsammans skapar det en utmärkt grogrund för korruption, en sorts turbomylla där maktmissbruk och statligt förtryck kan gro. Jag tror inte att de som idag sitter i regeringen är kapabla till ett nytt Sovjet eller Kambodja. Men till stor del beror det inte på bristande intentioner utan snarare på bristande kompetens.

Nej, vet ni, varning för Staten! Nu går jag och läser Rand.

Update:

Dick Erixon skriver om att Morgan Johansson nu vill tvångsomhänderta feta barn. Än så länge är han tveksam till att tvinga vuxna på diet... än så länge. Vad sa vi omhändtas för härnäst?

1 kommentar:

henkje sa...

Jag slutar aldrig förvånas över hur du hela tiden kan ge sken av att verka förvånad över statens tilltag när du skriver. =)

Besök gärna min blog förresten om du vill läsa om annat än politik. www.eldavbrott.blogspot.com

/Henke