2008-03-31

Det blir bättre dag för dag

Carl Rudbeck skrev 1997 boken Den fula ankungen eller Den oälskade liberalismen. Det var den första boken i Timbros serie Pejlingar och behandlade liberalismens grund. På 46 sidor redogör författaren för det vackra väsen som liberalismens väsen utgör, under alla lager av smutsig kritik.

En annan ful ankunge är EU. Hemligstämplade revisionsrapporter, usel redovisning och detaljstyre som till och med kan få den mest nitiska livsmedelsinspektör att storkna är bara några exempel på EU:s tillkortakommanden.

Men så idag skriver Jacques Barrot på SvD Brännpunkt om det nya Open Skies-avtal som nu träder i kraft. Fri konkurrens över Atlanten, fler och billigare flyg till det förlovade landet i väst med alla bolag från alla EU-länder. Underbart!

Att kommissionens vice ordförande beklagar att protektionistiska tendenser håller tillbaks utvecklingen gör inte saken sämre. Jag undrar vad Wallström tycker om den formuleringen?

När EU gör det den ska, nämligen att förenkla handel och rörlighet inom och utanför unionen, så gör den det ibland riktigt bra!

1 kommentar:

Erica sa...

Hej! Vad roligt att hitta din blogg också :-) Man surfar runt lite och hittar allt fler... Måste fråga, hur fungerar datorn? Jag är sjukt sugen på den men är rädd att den ska gå sönder... Har en MacBook nu dock är det ett måndagsex och den är sönder HELA tiden :-(
Ha en bra helg!

//Erica