2008-06-01

Jag mår bäst på topp

Den här veckan har varit fantastisk på många sätt. Jag älskar att ha fullt upp och det har jag sannerligen haft. Nästan bara roliga grejer.

Måndag
Upp till Stockholm 06:40. Veckans bäsa tågresa då jag hinner lyssna igenom Public Service, Ekots Lördagsintervju och P3 Dokumentär innan jag landar i Stockholm för att inleda ännu en fantastisk arbetsvecka.

En normalhård arbetsdag i frågan och svarets tecken. Både brevsvar till info@moderat.se och ett internt projekt. Besvarandet av brev från väljarna är stundom trevligt eftersom man får fräscha upp sina kunskaper inom de mest skiftande ämnen. Lite jobbigare är de långa breven utan skiljetecken, styckeindelning eller hänsyn till allmänt accepterade svenska skrivregler. Brev med påståenden, men utan frågor är också utmanande att svara på. Breven som frågar varför nyss nämnda brev inte besvarats eftr några timmar är också ett livets salt.

Måndagskvällen spenderades i MUF Linköpings lokal tillsammans med medlemmar och förbundsordförande Niklas Wykman. Han är en grymt duktig talare som gör mig knäsvag varje gång jag hör honom.

Därefter en sen arbetsmiddag på Subway med några muffare. Det finns sjukt mycket engagemang i det här distriktet!

Jag tränar för lite men lyckades få in en timslång promenad från Ryd och hem. Kom innanför lägenhetsdörren strax efter halv elva. Efter att ha kollat mailen var det äntligen dags att sova.

Tisdag
Tog sovmorgon till klockan sju. Därefter en lång och stärkande promenad följd av hårt arbete i frihetsgruvan.

Dagen spenderades i Norrköping. Först på ett möte mellan MUF och Moderaterna. Sedan ett par timmar på det natursköna campus Norrköpings bibliotek. I sällskap av laptop och  projekt från riksdagskansliet, samt en slagborr. Nybyggnationer gillar jag, de visar att Sverige lever och att den andra Frihetstiden får landet att blomstra. Men vissa aspekter av pålning och håltagning står jag gärna över.

Tisdagskvällen spenderades i MUF Norrköpings spindelsanerade (tack Becca!) lokal. Där talade Beatrice Fredriksson, som driver en antifeministisk blogg, om jämställdhet och jämlikhet. Det är fantastiskt att se medlemmar som David, som rest ända från Motala för att vara med och lyssna.

Hemma vid nio. I sällskap av Ben & Jerrys-glass, huvudvärk och kaffe, lade jag någon timme av natten på att förbereda inför nästa WASS. Samt en liten överraskning åt Carin... men den är en hemlis.

Onsdag
Lillördag för arbetsnarkomanen. Tidig revelj och en stärkande promenad i morgonsolen. Därefter iväg till gruvan för ett dagsverke i kampen för fred, frihet och rättvisa. På lunchen gick jag med Sara och Jenny till CK för att umgås i den ungmoderata högborgen. Maten plockade vi upp på vego-restaurangen Hermitage. Mycket bohemiskt, mycket lite dött djur, men ändå rätt gott!

På stationen plockade jag upp det senaste numret av Filter, en jättetrevlig reportagetidning. Bland annat läste jag en längre intervju med Marina Schiptjenko som numer spelar synth i BWO. Som ett kul sammanträffande växlade min iPod över till Pages låt "Ingenting kvar" samtidigt som jag läste att Marina stod för synthlingorna i detta underbara, men bortglömda, band. Vad är oddsen?

Kvällen spenderades med Ingrid. Det var skönt att kunna ta det lugnt framför TV:n några timmar. Och med laptopen i knät kan man multitaska med bloggläsning.

Torsdag
Sommarhalvåret är min favorit eftersom solen är uppe när man vaknar vid halv sex. Har börjat få rätt bra koll på hur lång tid det tar att gå till stationen. 25 minuter är för lite, 26 ger god marginal. Mystiskt men sant.

Fram till lunch var det hårt arbete i kollegernas sällskap. Efter lunch (ärtsoppa och pannkakor, det är ju torsdag) så blev det ensligare på kansliet. Vi hade personaldag med femkamp och coverband på Gröna Lund/Tyrol. Men friheten väntar inte, så jag valde att värna arbetslinjen istället och fick undan alla brevsavar som rullat in under veckan. Skönt!

På kvällen stod jag i MUF och moderaternas vätskekontroll vid Blodomloppet. 9000 löpare passerade vårt bord och flera hundra fick hjälp att släcka sin törst. Det gick så bra att vi fick slut på muggar och fick springa till affären efter fler. Det var en riktigt härlig stämning med tjo, tjim, stereon på max och glada tillrop från löparna. Ett 20-tal moderater sprang loppet iförda specialdesignade t-shirts. Bilder borde dyka upp på kampanj.moderat.se snart.

Sedan hade vi härlig picknick i parken utanför Sporthallen. De äldre partisterna hade så trevligt att flera stannade kvar när deras respektive gick hem. MUF är på gång och glädjen smittar av sig!

Hemma runt tolv, kollade mailen och lade mig att sova.

Fredag
Förmiddagen gick i sjukvårdens tecken. Mycket att skriva och ont om tid. Ett nytt ämnesområde för mig, men både intressant och lärorikt.

Lunchen intogs på Ming Palace i sällskap med Anna, Carin och Erik. Vi diskuterade hur vi ska lyckas smörja upp vårt väloljade MUF-maskineri i överljudshastighet. Många bra idéer luftades och jag tror hösten kommer bli om möjligt ännu bättre än den här våren.

Efter lunchen gick jag och Anna igenom distriktets ekonomi. Som det ser ut nu blir det kanske pengar över vid årets slut.

Därefter återupptogs förmiddagens arbete. När klockan blivit 23:04 kunde jag äntligen trycka på sänd-knappen och "ta helg". Nu innebar i och för sig "ta helg" att jag kunde ägna en timme åt at läsa igenom handlingarna till FMSF:s representantskap som startat i Tyresö under dagen. I säng runt klockan tolv.

Lördag
På Herrens vilodag måste ju någon annan arbeta. Det fick bli jag den här helgen.

Klockan 07:55 gick mitt tåg med destination Stockholm och därifrån blev det buss mot Tyresö och FMSF:s representantskap (stämma). På bussen mötte jag Jens som berättade historier från Arvfurstens palats och om det söta och salta med resor till spirande demokratier.

Personvalen var planerade till klockan 11 och jag hann dit utan marginal.  Men jag hade oroat mig i onödan. Salen var inte ens halvfylld (eller ens fylld till en tiondel) och de närvarande delegaterna var djupt engagerade i en debatt om handel med rösträtter. Detta är ju ett utomordentligt kufigt område och FMSF:s representantskap är kufarnas hemvist. Så jag kastade mig glatt in i debatten och fann efter en timme, till min stora förvåning, att min linje hade vunnit. Rösthandel bör även fortsättningsvis vara en uppgift för den svarta marknaden.

Efter en spartansk men gemytlig lunch i sommarhettan begav jag av mot centrala Stockholm igen. jag lämnade ryggsäcken på kontoret och begav mig av mot NK och Gallerian för lite speed-shopping. (Alltså snabb shoppping, inte shopping av speed. Knark är ju bajs, det har staten sagt.) Det var inte lätt att ta sig fram med 19 000 marathonlöpare drällandes i staden. Men jag hann både handla, hämta väskan och ta mig till stationen innan tåget avgick.

Kvällen spenderades hemma hos Anna och Björn i sällskap av grillat djur och rödvin. Supertrevligt, verkligen!

Linköping - Stockholm - Tyresö och tillbaks igen är rätt bra jobbat på en ledig dag, om jag får säga det själv. (Det underbara med bloggar är att ja, det får jag!)

Söndag
Av naturliga skäl blev det en rätt soft dag. Jag kom inte ur sängen förrän klockan tolv. Det var helt enkelt inte angenämt att resa sig upp och känna huvudet bulta. Men tack vare min Macbook Air kunde jag ligga i sängen och läsa bloggar. Ett nöje om nåt!

Eftermiddagen har gått åt till ett sorgligt farväl. Tåve 2 har lämnat mig. Hon har varit en trogen dator åt mig i tre härliga år och vi har upplevt många med och motgångar tillsammans. Det tog nästan sex timmar att föra över all data till externa diskar och att sen återställa systemet. När jag startade programmet för att återställa systemet kändes jag mig lite som Sarah Connor i slutet av Terminator 2.

Jag har även hunnit med att städa vardagsrummet, plantera om några blommor, ta en shoppingtur på stan och äta middag med mina föräldrar.

Slutligen
Det här blev en rätt omfattande text om mitt liv. Jag hoppas att den varit av intresse. Om inte annat har det varit nyttigt för mig att gå igenom vad som hänt de senaste sju dagarna. Det kan också förklara varför jag vissa tider inte uppdaterar bloggen så ofta.
Blogged with the Flock Browser

2 kommentarer:

Carin sa...

När jag hör WASS, Carin och överraskning i samma stycke blir jag aningen orolig. Är det de blonda perukerna som är på intågande?

Jerry sa...

Nej det är såklart ett får på gång!