2004-12-14

Persson visar den franska ryggraden

Det brukar sägas att man är vad man äter. Och fransmän äter sniglar.

Nu har Egyptieraffären tagit sig en ny vändning, Göran (ni et, Han Som Bestämmer) har i DN gått ut och låtit berätta/bestämma att varken han eller något annat statsråd något visste. Han säger vidare att man inte kommer kunnda kalla ihop Utrikesnämnden förrän början av nästa år. Han ojar sig över att det är så svårt att få konungens tid och att allt ska stämma med de olika partiledningarna.

Mina slutsatser:
- Persson visste något. Kanske inte allt, men han visste att utländsska (amerikanska) agenter befann sig i Sverige. Visste han inte om det är det allvarligt också.
- Persson är rädd för frågan, därför vill han skjuta på det, få folk att glömma och även förringa dess betydelse genom att få ett sammanträde med Utrikesnämnden som något alltför besvärligt för denna "obetydliga" fråga.
- Persson vill inte precisera vad de utlämnade gjort för fel. Han säger att de var "särskilt farliga", men nämner inte på vilket sätt. Troligen är det för att han inte har några bevis, eller för att de befintliga bevisen pekar emot honom. Och varför skulle dessa "särskilt farliga" brottslingar utlämns till tortyr istället för svensk rättvisa?

Duger den svenska rättvisan åt Jackie Arklöv och Mattias Flink så duger den åt de båda egyptierna.

Regeringen har agerat medvetet ont och visar nu fransk ryggrad när de ska lösa problemet.

Inga kommentarer: