2005-11-09

Rasismens svarta dag

Idag har det inte varit roligt att inte tycka som jag. Jag vill inte skryta, men det är svårt att vara ödmjuk från toppen!

Dagen började med att jag och Jerry fick en debattartikel om Kristallnatten och intolerans publicerad i Corren. Det är vårt inlägg i debatten om rasism och hur den bäst bekämpas som har drivits här i Linköping de senaste tio dagarna. Det är en särskilt njutbar känsla att se sitt namn i tidningen, man känner att man finns!

Under kvällen vallfärdade Linköpings unga moderater till Trädgårdstorget för en manifestation till minne av nationalsocialismens offer. Stadens invånare mottog med glädje hundratals ljus, som de kunde tända för att visa sitt stöd för ett öppet samhälle. Vi hade folket med oss, men Moder Natur verkar ha ett horn i sidan till det mångkulturella samhället. Genom sina vindar lyckades hon till och med blåsa ut några av våra marschaller. Men Moder Natur har kuvats tidigare, hon är bara ett väsen.

Kvällen avslutades med ännu en succé. (Det kan låta som om jag förskönar sanningen, men istället flirtar jag med hennes snyggare syster, "konstnärlig tolkning".) Jag, Hindrum och Jerry begav oss till Skäggetorp och IOGT-NTOs årliga Drogkamp.

Vi tävlade mot CUF och Grön Ungdom i ett antal olika moment med frågor som testade våra kunskaper och alkohol och droger. Föga förvånande var det MUF som efter 1.5 timmar avgick med seger. Var det verkligen någon som tvivlade på att muffare vet mest om alkohol och droger?

Inga kommentarer: