2006-01-22

Djurrätt är fel

I mitten av 90-talet hade Hans Crispin (Svullos slagpåse Agne, ni vet) ett program på TV4 vid namn Magiskt. Det var där jag fick upp ögonen för magikerduon Penn och Teller. Deras affärsidé är att avslöja ur deras trick går till för att sedan vrida allt ett varv till och lämna åskådaren lite mer förbluffad än vanligt. De är även riktigt, riktigt roliga! Att de är benhårda libertarianer fick jag inte reda på förrän långt senare, vilke bara ökade min aktning för dem.

Hösten 1997 bodde jag med min familj i Cleveland, Ohio och hade då chansen att se dem live i Columbus. Det är ett av mina många trevliga minnen från det året utomlands.

År 2003 fick de en egen serie på kanalen Showtime, vid namn Bullshit. I varje avsnitt går de igenom olika populära dumheter (återvinning, kristendom och UFOn etc.) och avslöjar dem för att vara, just det, bullshit. Tack vare Google Video finns flera av avsnitten på nätet, lätt tillgänglia för alla som behöver lite avslappning. Här nedanför finns två bra avsnitt:

Djurrättsrörelsen för sig ett par slängar av sleven.


Nedan gås Bibeln igenom och frasen "Elvis didn't do no drugs" upprepas friskt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, jag är intresserad av se mer Penn & teller, sökte på http://video.google.com
utan att hitta ens de sekvenser du lagt upp.
Vad har jag missat?

Peter W

Joacim Persson sa...

Apropå Bullshit!-inslaget om PETA:

En annan höjdare är när Howard Stern får besök av tre töser från PETA och ställer dem inför valet att visa pattarna m.m. eller att han börjar döda små djur han har i studion. (Djuren överlever) "Didn't I come up with something brilliant here?", säger han efteråt.

Sir sa...

Vet inte om jag ska skratta eller gråta men denna post var sämst, lika
sämst som programet du länka.
Du verkar tydligen vara lika korkad
och naiv som programledarna.
Tycker synd om dig och jag
hoppas att med tiden inser du
det rätta.

mvh

BLÄ! sa...

HAHA SÅ MÅSTE DU GODKÄNNA
ALLA MEDELANDE OCKSÅ!
CENSUR, FÖR SÅNNA SOM ÄR
RÄDDA FÖR VERKLIGHETEN.