2006-04-27

Filmdags

Martin Borgs har åkt Sverige runt i en sheriff-bil för att hitta slöseri med skattepengar. Det kan inte ha varit något svårt jobb, men resultatet verkar ha blivit riktigt bitskt och roligt. På sin filmsajt har han lagt upp en trailer som man kan sätta in på sin egen sida också... som nedan:

Kränkning hit eller dit

Det svenska försvaret förbjuds av Regeringen att delta i en europeisk övning av fredsbevaande insatser för att Israel också kommer delta. När Persson till slut uttalar sig berättar han att han känner sig kränk. Detta eftersom media kopplar ihop den avvaktande inställningen mot Israel med att Hamas sitter i regeringsställning i Palestina.

Kränkt? Seriöst?! Har grabben sippat för mycket av årgångsvinet på Harpsund?

Israel är den enda demokratin i Mellanöstern. Inget annat demokratiskt land tvingas dagligen till lika stora uppoffringar för att garantera sin överlevnad. De har i snart 50 år kämpat för att skapa stabilitet och frihet i regionen. Som tack för det ger Sverige dem kalla handen.

Och det är Persson som känner sig kränkt!

2006-04-20

Kårvalet 2006



Jag har nu bestämt mig för att ställa upp i LinTeks val till fullmäktige 2006/2007. Tillsammans med tre andra frihetligt sinnade studenter har vi bildat Fria Valförbundet. Valet pågår i Studentportalen mellan 24-30 april.

Jag hoppas på Din röst!

Länk till vår hemsida. (Uppe från och med söndag.)
Länk till flyer.
Länk till affisch.

2006-04-17

I Washington Post skriver Patrick Moore, en av grundarna till Greepeace, att kärnkraft är den enda och bästa lösningen på världens energiproblem. Sent skall syndaren vakna!

2006-04-16

Det är skatten som förstör

Moderskeppt skriver om att man borde kunna betala sin vägavgift anonymt och slippa registrering. Ett utmärkt förslag i mitt tycke, ingen skall behöva registreras mot sin vilja!

På samtliga amerikanska toll-roads där jag färdats har man kunnat betala med mynt. Eftersom det rör sig om 10-20kr i avgift vore det inte omöjligt att kunna betala med två mynt i en automat.

Men det finns ett litet hinder. Eftersom stockholmarna ville ha försöket tvangs överheten införa hela projektet som en skatt. Och skatter kan inte betalas in anonymt, utan måste alltid knytas till en juridisk person. Det här är alltså ett andra exempel på hur just skatte-modellen skapar problem, tidigare har ju en försenad inbetalning inneburit 500kr i inkasso.

Härmed inte sagt att alla skatter är dåliga, det kan finnas någon skatt jag ännu inte känner till.

2006-04-09

Sila mygg och svälja kameler

På SSU.se kan man läsa om att förbundet engagerar sig i internationella frågor. På förstasidan finns en artikel om att SSU vill att Sverige erkänner Västsahara som eget land och kräver ett slut på Marockos ockupation av området.
Modigt... eller inte!

Inte långt från Västsaharas östra gräns ligger Sudan. Där har det sedan nästan två år tillbaks i Darfur-området pågått ett folkmord, det värsta sedan förföljelserna i Somalia i början av 1990-talet. Här dör människor varje dag, med regeringens (både den svenska och sudanska) goda minne. Inget land har hittills erkänt att ett folkmord pågår, eftersom man då är förpliktigad av FN att ingripa.

Laila Freivalds talade om att situationen var "på gränsen till folkmord". Diplomatspråk för att det är ett folkmord, men att Sverige inte vill behöva anstränga sig för att vara solidariska. Hade SSU vågat kräva att (S) gick från ord till handling och kräft attSverige sänder en trupp till Sudan så hade det varit modigt på riktigt. Nu är de bara medlöpare!

Update
Jag läste just igenom SSUs krav igen.
3. Sverige måste stoppa EU:s fiskeavtal med Marocko som innebär marockanskt fiske på ockuperat område.
I en intervju efter att hon blev vald hävdade Anna Sjödin att SSU var ett radikalt ungdomsföbund, bland annat eftersom de ville dela föräldrapenningen.
Gäsp.

2006-04-07

Jag är inte förvånad

Idag åtalades både Anna Sjödin för våldsamt motstånd (och tre andra brott) och Ilmar Reepalu för mutbrott. Perssons kommentar är att han har fullt förtroende för dem tills dess att dom fallit.

Det är inte så konstigt att han har förtroende för dem. Han blev ju själv anmäld för arbetsmiljöbrott igår. Takes one to know one, är väl det man brukar säga?

Länkar: Sjödin, Ilmar, Persson och Persson

Kådisar idkar medlemsprevention

Bilden är tagen samtidigt som de båda tidigare bilderna från Ebersteinska. KDU har råkoll på kampanjtekniken. Notera särskilt mobiltelefonen, inget säger "prata med mig" som att hålla en mobil mot örat.

Ungdomsavtalen mot plusjobben

Bloggen Global Juggler har jämfört Plusjobb med Ungdomsavtal. Riktigt intressant läsning oh slutsats!
http://globaljuggler.net/blog/2006/04/06/plusjobb-och-ungdomsavtal-en-jamforelse/

2006-04-06

Korta funderingar

Den splittrade kartellen
Kommunisterna vill ha 200'000 nya jobb i offantlig sektor. Det är på tok för dyrt för S och Mp.
Miljönissarna vill att bensinen ska kosta 20kr/liter. Det vill varken S eller V.
Samtliga tre vill höja skatterna... och det vill inte väljarna!

Sossarnas 3 fel
- De har skapat en ny adel för släkt och vänner. Därför ska de bort!
- Deras politik har skapat utanförskap, en dålig skola och ökad brottslighet. Därför ska de bort!
- De har inga nya visioner, istället vill de köra vidare med politiken från punkten ovan. Därför ska de bort!

Glada Muffare och frånvarande sossar på Eber 3 april


Vårkampanjen är igång

Nu har MUFs vårkampanj äntligen dragit igång. Den senaste veckan har jag deltagit i tre kampanjdagar och två auladebatter. Jag är toknöjd med det nya materialet, det ligger helt rätt i tiden och har lyckats pricka in våra tre viktigaste frågor.

Vårens mantra: Skolan, jobben, brotten!