2009-08-31

12 roliga timmar!

Sammanfattning
Det första halva dygnet för min tjänst Klotterfri.se har varit över förväntan. Tjänsten engagerar och efterfrågan av den verkar finnas. Nu ser jag fram emot den första veckan.

Klotterfritt Östergötland
För drygt 12 timmar sedan offentliggjorde jag mitt livs första webbtjänst. Det är en härligt pirrig känsla att presentera något man skapat själv.

Resultatet har varit över förväntan!

Det tog någon timme när det bara var jag som la upp bilder på klotter. Sen lyckades Rasmus Fleischer på något sätt hitta sidan och därefter tog det fart. Plötsligt hade jag ett 30-tal inlägg som kommenterade tjänsten. Många var negativa, inte för att behovet av klotteranmälningar inte finns men för att de verkar gilla smutsiga städer. Flytta till Murmansk, är min uppmaning till dem!

Några var roliga. "Lina F" som anmälde klotter i sitt kollegieblock, till exempel.
Några var med nedlåtande. Men skämten om sexbutiken öppnade jag ju själv för. =)

De närmaste dagarna blir intressanta. Hittills är jag den ende som bidragit med klotterbilder till sajten, men det är rätt naturligt. Det tar ett tag för människor att lära sig en ny tjänst och ändra sitt mönster efter det. Till exempel att börja titta efter klotter. Tidigare har jag noterat det undermedvetet, de senaste dagarna har jag börjat leta aktivt och insett att problemet är långt större än jag trott. Det finns knappt ett elskåp i Linköping som inte blivit vandaliserat!

Jag har fått samtal och mail från media och personer som gillat tjänsten. Det enda som ligger online ännu är sajten Webbfeber. Och en självutnämnd expert på ungdomar (ok, hon är professor i unga och nätet) bloggade om tjänsten. Jag tar till mig av hennes kritik, men köper den inte rätt av som ni kan läsa i min kommentar.

Det har varit tolv roliga timmar. Jag har även hunnit med ett besök hos MUF Norrköping för att prata om min riksdagskandidatur. Jag valde att lägga upp det som ett samtal istället för ett anförande. Även om jag gillar min egen röst är det kul att höra andras åsikter då och då.

Nu går jag och lägger mig. Får se vad som har hänt tills jag vaknar imorgon!

10 kommentarer:

Anonym sa...

"Till exempel att börja titta efter klotter. Tidigare har jag noterat det undermedvetet, de senaste dagarna har jag börjat leta aktivt och insett att problemet är långt större än jag trott. Det finns knappt ett elskåp i Linköping som inte blivit vandaliserat!"

Eller så har du gjort det till ett större problem än vad det är. Om du inte tidigare upplevt det som ett problem så är det väl inget problem? Letar man fel och problem så är det enkelt att hitta, men varför skulle man vilja skapa massa problem? Varför har de flesta politiker så svårt för att ta tag i riktiga problem/frågor. Klotter tycks ha blivit ett lyxproblem som lätt kan användas för att bli populär eftersom alla håller med men egentligen är det väldigt få som bryr sig.

Gnällpolitik som sätter fokus på frågor som väldigt få egentligen bryr sig om. Dessutom om klotter som ingen i vanliga fall ens lagt märke till på börjar anmälas så kommer ju kostnaderna för samhället öka ännu mer, vad vinner vi på det?

Anonym sa...

Man blir mörkrädd när man inser att det är clowner som du som styr Sverige.

Förresten, är det din mamma som ringer till Sveriges kommuner och anmäler klottret när det rapporterats in på din sajt?

Anonym sa...

jag såg en skitful byggnad i sthlm, kan man anmäla den med? tror dom kalla den för rix-da eller nått sånt. då är den borta till i eftermidda?

Anonym sa...

Hur känns det nu?

Är det fortfarande "en härligt pirrig känsla att presentera något man skapat själv" eller har ångesten av ett inte så genomtänkt projekt börjat tränga fram?

Anonym sa...

GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE GRAFFITI WON'T DIE!!1111oneone
Nej, men seriöst. Jag tycker du är så OTROLIGT töntig när du gör en SIDA om att Sverige ska bli "klotterfritt" ..

Tycker du är som en gammal kärring, gnäller på allt&alla.

Samma sak som att jag skulle springa runt på väggarna och skriva om din patetiska sida, skriva hur mycket jag hatar den, och hur satans patetisk den är..

Varför inte starta en sida "www.pedofilfri.se" istället ? :) Eller du kanske inte är emot pedofiler? :) alla får ju ha sin egen åsikt, men herregud johan.. Du är värre än min mormor.


Du är säkert för feg för att godkänna den här kommentaren, så nu har jag slösat bort 2 minuter av mitt liv. . :)

Menmen, ain't life a bitch? Vi hörs gubben.. :)


/anton.

Anonym sa...

Lite kul att du kallar det lyckade första 12 timmar då siten spammats ner totalt och du inte fått in en enda serriös anmälning mer än dina egna. Men om det är lyckat eller inte är väl upp till dig.

En sak som förbryllar mig att man kan tycka att ett elskåp är snyggare när det är grått än rödvitt. Skulle du kunna förklara för mig hur du tänker?
MVH Carl Andréasson

André sa...

Jag anser att alla fula bronsstatyer ska tas bort, måste vara ett av de största påhoppen!

Street Art/Graffiti, bland det bästa som har hänt världen.

Anonym sa...

Om småklotter stör dig så mycket, (vilket det uppenbarligen gör) så tycker jag det är bra att du gör något åt saken.
Men tycker du verkligen att skattepengar som behövs till sjukvård mm ska gå till att tvätta klotter från elskåp? Jag personligen tycker inte det, och jag tror att större delen av Sverige håller med mig.

Men du är knappast ensam om din åsikt. Ni som till varje pris vill ha det rent på baksidan av skyltar och i busskurer skulle antingen kunna samla in pengar och anlita ett saneringsföretag, eller själva ge er ut och torka och hålla rent i alla små skrymslen.

Hade det inte varit för ditt politiska engagemanghade jag kunnat förstå dig. Men som riksdagskandidat borde du väl tänka en gång extra när det gäller skattepengar?

Anonym sa...

Jag fattar inte hur saneringsfirmorna (de enda som tjänar på att ta bort "klottret") annars skall få reda på det.

Johan, är det din mamma som sitter och ringer in anmälningarna till kommunen sen eller?

Anonym sa...

gött att dom första 12 timmarna var roliga iaf.. verkar rätt dött nu