2009-09-19

Konstitutionell ping-pong

Jag brukar spela it-nörd-pingis. För att kolla om en dator är uppkopplad på ett nätverk kan man skicka ett "ping" och datorn man kontaktar skickar snabbt tillbaks ett "pong". Då och då sms:ar jag "ping" till mina kompisar och ser hur snabbt de svarar. Nördigt och rätt kul!

Politiker är också nördar och det senaste halvåret har Sveriges makthavare spelat rasist-pingis. Det började med ett "ping" från Mona Sahlin. Hon hävdade att hon aldrig skulle regera med Sverigedemokraterna. Alltså underförstått att Alliansen skulle vara beredd att göra det. En motsvarighet till hejaklackens "Ni där borta, är ni klara!" Alliansen dröjde på svaret och förklarade att de hellre löste finanskrisen än lekte lekar med oppositionen.

Någon gång under sommaren kom ändå motdraget. Jag tror det var någon blogg som hittade vinkeln. Enligt grundlagen sitter regeringen kvar tills dess att den avsätts av riksdagen. Med SD som vågmästare innebär det att vänsterexperimentet skulle behöva ta stöd av dem för att själva kunna bilda regering. Ett rätt tydligt "pong" från Alliansen, således.

Idag kom nästa motdrag. Lena Hjelm-Wallén, sosse som suttit i Grundlagsutredningen, frågar på SvD Brännpunkt om Alliansen vill göra avsteg från sin tidigare hållning att regeringen ska avgå efter val. Även om det inte står i grundlagen ännu vore det klädsamt om man levde upp till de principer man driver, liksom. "Ping you right back!"

Leken går vidare. Det ska bli kul att se nästa drag.

Varför tror jag att det är en lek? Eftersom inget parti vill regera med rasisterna i SD och även om de kommer in i riksdagen så kommer det finnas många andra möjliga konstellationer för en blivande regering. Till exempel Alliansen + Mp, som föreslås av Svend Dahl i senaste numret av Neo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Noterar utan större förvåning att inte heller du känner till innebörden av ordet "rasist".
Som person med utländsk bakgrund och släkt i flera länder (nuff said) så kan jag säga precis vad jag vill i ämnet.
SD vill på sin höjd stoppa strömmen av MENA-folk som enbart kostar pengar och skapar problem.
Du och dina gelikar vill inte veta och komme rinte heller att utreda kostnaderna för dessa.
Ärlighet och uppriktighet är ju knappast ett kännemärke för en politiker.
Den dag jag får se en analys om samhällets kostnader för dessa "raket- och medicinforskare", då kan jag återupprätta min tro på politiken och dess utövare.
Intill dess så bestäms den av mina egna erfarenheter på området som knappast kan betraktas som goda..
Förresten, vet du ens vad "minister" betyder?
-E-

Johan Lundberg sa...

Det bästa sättet att få kommentarer på sin blogg måste vara att kalla rasisterna i Sverigedemokraterna för... wait for it... rasister.

Om man inte förstår sig på hur välstånd skapas kan jag förstå om man av missriktad välvilja vill stänga gränserna för att skydda "svenska" jobb.

Men att säga nej till asylsökande. Det är ju bara rått! Att säga till människor som flytt förföljelse och otrygghet i skitländer att "tyvärr, Eurpas mest glesbefolkade och världens topp-5 rikaste land är fullt", det är så kyligt att man borde söka jobb på GB Glaces centrallager!