2005-05-19

Grillat är godast!

Miljökontoret beslutade i förra veckan att Café Tannefors slussar inte ska få ha grillkvällar. I sitt uttalande beskriver de med fasa hur dörrarna till caféet är öppna nästan hela tiden. Duh! vidare använder de bristen på omklädningsskåp (2 stycken till 4 anställda) som ett skäl till att inte tillåta grillning. Caféet utmålas som en hälsofara där lokalen är för liten, personalen för många och likaså antalet kunder.

Men vänta en sekund... för många kunder?! Över 100 dödsföraktande personer vågar sig dit varje lunch för att äta paj, sallad eller någon varm rätt. Detta trots att städskrubben är underdimensionerad! Detta trots att man ändrat kundflödet så de går in från andra hållet mot tidigare! Och detta, trots att disken tas in genom en annan dörr än tidigare! Ack ve och fasa, det är sannerligen på tiden att kommunens ädla riddare griper in. För folkhälsan om inte annat!

Eller så skulle man ju kunna resonera som så att det är upp till kunderna att avgöra vilken nivå av hygien de vill ha och ifall det grillade köttets smak står i relation till risken för skada. Nej, usch nu låter jag som en sådan där jävla nyliberal. Inte kan väl människor bestämma själva, vad skulle då sossarna och dess gisslantagare syssla med?

1 kommentar:

Kevlar sa...

Ja man blir inte klok på det hela.
Jag blir så förbannad!
Tur att det snart blir ordning och reda

"...when the blue revolution comes"