2005-05-31

Människoförakt

Det är min övertygelse att Sveriges högsta koncentration av lägervaktsaspiranter och Mengele-assistenter återfinns på Migrationsverket. I dagens Corren finns en lång artikel (3 delar, länkade från artikeln) om hur Migrationsverket fullständigt skiter i sina asylsökande och behandlar dem på ett sätt som nog vore straffbart gentemot boskap.

Följande sker: 36 asylsökande från Boxholm och Motala ska förflyttas medelst buss till Boliden, utanför Skellefteå. Efter att ha åkt hela natten kommer de fram till Borlänge i gryningen. Då finns det ingen från Migrationsverket där. Efter tre timmar får busschaufförerna kontakt med de ansvariga som har "lite pappersarbete kvar" innan de åker till Borlänge från Skellefteå. Den förste mannen på plats kommer efter fyra timmar. Han kommer utan mat eller vatten, sådant kan man väl inte kräva att den befallande mynigheten bistår med efter 12 timmars resa plus 4 timmars väntan? (Istället är det redan bosatta asylsökande som fixar mackor till de nyanlända.) Till slut får sju av de resande reda på att de ska flyttas ytterliggare tre mil bort, till hålan Jörn. Där får en familj på fyra personer bo i en etta med sovalkov och två extra sängar i det enda rummet. Deras möbler och cyklar har Migrationsverket lovat att skicka i efterhand. Yeah, right!

Pappan i den familj som de skriver om har varit kund i min butik, vilket gör att det känns verkligare (eller mer overkligt) än annars.

Inga kommentarer: