2005-06-08

Djurens rätt till människors liv?

Det mest fantastiska med mäniskan, det som låtit henne bli en dominerande art, är hennes förmåga att anpassa sig till omgivningarna. Oavsett om det är en kokhet djungel eller en iskall polaris så finns det människor där. Men människan har inte bara anpassat sig själv, sin kost och sina levnadsmönster till omgivningen. Hon har även anpassat omgivningen till sig själv, som ett led i att överleva.

Jordbruket, svedjandet av skog och byggandet av kanaler är alla exempel på detta. Varefter vi har kommit på nya tekniker har vår förmåga att skydda oss mot omgivningarna ökat. Ett av de viktigaste framstegen var utvecklandet av insektsmedel. Nu kostade ren luft, besvärsfri sömn och en trygg uppväxt för barnen inte mer än några få aerosol-flaskor.

I Norrland, någonstans, har man under flera år använt det kemiska frihetsvapnet för att befria sig från myggen. Nu har ett antal "miljökämpar" stoppat projektet. Men vilken miljö är de ute efter? När valet står mellan en biotop där människan kan leva och en där en viss (talrik) insekt kan leva så väljer de konsekvent den senare. Miljökämpar arbetar inte för miljöns bästa, de arbetar emot mänsklighetens fortlevnad.

Miljömupparna är moraliskt korrumperade och i förlängningen anti-liv!

Inga kommentarer: