2008-02-17

Kommunal är sin egen bödel

En replik till denna insändare av olika Kommunal-sektioner. När ni läser deras alster, titta på ordvalet, valen av exempel och tonläget. Betänk sen att texten måste ha passerat minst fyra personer, en per sektion, som alla godkänt texten innan den skickades in. Det här är alltså resultatet av Kommunals samlade intelligentia och representerar fackledningens åsikter. Inte konstigt att de förlorar medlemmar och inte klarar av att driva en vettig verksamhet.

Folkbladet 13 februari 2008.

Kommunal är sin egen bödel

Replik till Leif Ahlström, Kommunal 12/2 och diverse sektioner ur Kommunal 6/2

Kommunal är oroade för sin framtid och det med rätta. Under regeringens första år vid makten gick över 150 000 människor från bidrag till arbete. Det är 150 000 fler möjliga medlemmar till facket. Trots det förlorade Kommunal 30 000 medlemmar under samma period. Svenska arbetare tycker inte att Kommunals erbjudande är tillräckligt attraktivt.

Som medlem i facket vill man få valuta för sin höga medlemsavgift. Stöd i förhandlingar med arbetsgivaren, försäkringsskydd och en organisation som hjälper till vid konflikter är tjänster som man efterfrågar. Men istället för att driva facklig verksamhet agerar Kommunal hätsk kampanjorganisation mot regeringen och för socialdemokraterna. Inte konstigt att allt fler gör som jag och står utanför facket.

Johan Lundberg
MUF Östergötland

Inga kommentarer: