2005-10-12

Rätt igen

Apple har idag lanserat sina nya produkter. Det handlar om en video-iPod och TV-shower i iTunes. Jag är såld på konceptet!

De senaste 5 åren har Apple hittat helt rätt. iBook och iMac var snygga i början, men itne särskilt enkla att använda. Med nya, mindre/plattare versioner och Tiger har de hittat helt rätt enligt mig. Samma tanke gå igen i deras storsäljande iPod-serie. Mycket enkla gränssnitt, stor minneskapacitet och bra ljud i alla ära. Men det är iTunes som har gjort iPod-febern till vad den är idag.

De tar gryende trender, strömlinjeformar dem och snyggar till layouten. iPoden var ett klart steg fram från Archos konkurrent. iTunes fick mig att lämna Winamp eftersom det var så enkelt att använda. Music Store var ändå den stora revolutionen, där gjorde de det enkelt att göra rätt för sig och samtidigt få den musik man ville ha så som man vill ha den (spår för spår eller hela album i taget).

Om bara ekonomin hade tillåtit så hade jag skrivit detta på en 12" iBook med Lost s2e3 i bakgrunden. Men lugn, det kommer!

Slutligen, en länk till några riktigt snygga grejer! Länk

1 kommentar:

Daniel sa...

TV i iPoden är korkat. Dumt. Vem fan vill se TV i en sån lite skärm. Sätter en starköl på att konceptet kommer vara ungefär lika framgångsrikt som streamad TV till 3G-telefoner.

/Daniel