2005-10-23

Varning för utlandet!

SR Ekot rapporterar nu på morgonen om att asylsökande med dagersättning ska kunna få ett eget bankkort. Det innebär att de slipper ta ut alla pengar i kontanter, kan betala med kort i butiker. Alltså blir det både enklare och säkrare för den asylsökande att hantera sina pengar.

Men det rapporterar inte Ekot om. Istället handlar segmentet om att fusket kan komma att öka. Eftersom den asylsökande inte längre behöver legitimera sig på Svensk Kass Service, så skulle nu släktingar till någon som redan avvikit från Sverige kunna ta ut pengar från kortet.

Jag blir så trött på den inställningen, att det första man tänker på när det gäller invandrare och pengar är fusk. Migrationsverkets informatör hade dock en lösning på problemet. "För att se till så att de verkligen är i landet så kan vi bland annat kalla dem till svenskundervisning".

Aha! Nu förstår jag varför kvaliten på utbildningen är så låg, det är ett svepskäl för registrering av de fus...asylsökande. Ibland blir man besviken på sina svenska medmänniskor.

Inga kommentarer: