2008-11-06

Bubblare!

I en intervju tidigare i år sade Per Schlingmann att det han mest ångrar är att inte ha pluggat utomlands. Ett oväntat svar, men ju mer jag tänker på det desto vettigare verkar det. Fast jag hoppas att han inte tänker sig vilket universitetet som helst.

Jag lekte lite med Google Maps, kollade in Armenien och upptäckte en för mig okänd, självstyrande del av Azerbadjan.

Nakhchivan!

Att läsa Wikipedia-artikeln med rysk brytning gav en stunds glädje. Men ännu roligare, sorgligare och mer Sovjetiskt är det att besöka hemsidan för Nakhchivan State University.

Roligare: För att hemsidan ger Borat-vibbar till tusen. Att ha den förra presidenten på förstasidan ger Borat-poäng. Att Wikipedia-sidan säger "currently down" bredvid länken ger några till.

Sorgligare: För att universitetet och landet är så fattigt och känns som en karikatyr på 50-talet. De har ingen högteknologisk industri, de saknar större naturtillgångar och ligger lite avsides. Men det gjorde Sydkorea, Taiwan och de baltiska staterna också. Skillnaden är att några lyckades kasta av sig det totalitära oket snabbare än andra.

Mer Sovjetiskt: Press-sidan inleds såhär: "The press service of the Nakhchivan State University was created in april 2000, on the base of order 264 of the ministry of education of Azerbaijan Republic in march 22, 2000. News about innovations which happened in the university life during past time, press news operatively printed in Azerbaijan press and was sounded in country TV-es."
Stark betoning på vilket administrativt steg som grundade enheten och en antydan till att presstjänsten inte behöver vara så "säljig" när den skickar ut pressmeddelanden. Sovjet!

Världen är fantastisk och för 40 år sedan var Taiwan en fattig kobbe i Stilla Havet med fattigdom, diktatur och allmänt elände. Idag är de rika, det kan Nakhchivan också bli!

När jag var liten förstod jag inte riktigt begreppet "bubblare". Nu har jag förstått att det var låtar som inte riktigt tagit sig in på listan, men som kanske är där om ett tag.

Bubbel, bubbel, Nakhchivan!
Blogged with the Flock Browser

1 kommentar:

Lasse sa...

Mille Millnert ser riktigt smart ut i jämförelse med deras rektor. Älskar att senaste nyheten på deras sida publicerades i maj 2006 och att fotoalbumet är fyllt med äldre män som dunkar rygg och inga studenter. Moahaha! Grymt blogginlägg.

/Lasse