2008-11-02

Läkemedelsverket underlättar brott

Jag minns inte vem den kloke personen är, men någon påpekade att varje statligt ingrepp har minst en negativ, oförutsedd konsekvens. Ett exempel är Fannie Mae och Freddie Mac som skapades för att ge lån till låginkomsttagare, men som samtidigt skapade en fastighetsbubbla som skapat en global finanskris.

Ett annat aktuellt exempel är Läkemedelsverket kampanj "Crimemedicine". När man klickar på deras reklambanners kommer man till en sida med billiga läkemedel, men efter några sekunder krossas sidan som en glasruta och istället visas en liten film från en källarlokal där några "skumma typer" knådar piller och gömmer vapen. Kul koncept som i varje fall fick mig att sluta nappa på de Viagra-erbjudanden jag får i mailen. (Trots att de är moderat-blå och smakar lakrits.)

Bloggen SEO-taktik har i flera inlägg visat kampanjens svagheter. SEO står för search engine optimization och är ett samlingsnamn för olika metoder att få sidor att hamna högt upp i Google-sökningar (de andra sökmotorerna är liksom inte intressanta längre).

I flera blogginlägg beskrivs hur olika "skumma intressen" har använt SEO-metoder för att marknadsföra sina egna internetapotek. Det är verkligen intressant läsning för de som gillar SEO och för de som gillar att påpeka statens opinionsbildande tillkortakommanden. För mig, som gillar båda, är det jackpot!

Blogged with the Flock Browser

Inga kommentarer: