2009-02-08

Jag förstår det inte

Jag har försökt förstå hur de tänker, eller varför de inte tänker. Jag har försökt sätta mig in i deras tankar och vända på deras argument, men misslyckats.

Gång på gång, vecka efter vecka, rapporterar media om attacker vid olika pro-Israeliska arrangemang. Även en rad antisemitiska attacker, bland annat mot judiska begravningskapellet i Malmö och Halsinborgs synagoga, kan sättas in i samma kontext. Varför är de så våldsamma? Varför kan de inte ens försöka argumentera? Varför beter de sig sämre än svin?

Jag försöker formulera mina tankar i ord och resonera mig fram till ett svar, men våra världar ligger så långt ifrån varandra att jag inte kan se deras logik ens med stjärnkikare.

Ok, så man gillar inte Ehud Olmerts utrikespolitik? Hur kan det någonsin legitimera att man kastar bomber mot personer vars enda "brott" är att de (kanske, för ligisterna har inte frågat innan) har en annan åsikt?

Och ok, man kanske inte gillar Israels politik i alla delar. Men hur i helvete kan det få en att stödja Hamas, en organisation som mördar civila, har utplåningen av Israel och dess befolkning högt på sin agenda och djupt förtryck av sina egna kvinnor bara strax där under? Jag gillar inte Skatteverket, men det innebär ju inte att jag hyllar Tingström.

Nej, nu tänker jag gå och lägga mig. Arg, upprörd, förbannad och riktigt, riktigt uppgiven. Jag vill ha fred i Mellanöstern, demokrati i hela regionen och frihet för alla som bor där. Hur ska det någonsin gå om det inte finns någon att diskutera en lösning med?

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag har försökt förstå hur de tänker, eller varför de inte tänker."
Reptilhjärnan min vän..
Den är orsaken. Och USA.
Det viktigaste är att attackera allt som någon detalj har något med USA att göra, USA-hatet är det allt överskuggande.
Något vi nog bör tacka kamrat Olof P för, han började, sen har det bara fortsatt. (S)kola, friti(s), dagi(s) har fortsatt att predika motsatsen till USA och till ett individualistiskt tänkade.
Att kryddat med en dosis avundsjuka över ett land som (iaf då) var en inflytelserik och ekonomiskt framstående nation.
/WR

Nicklas Eriksson sa...

Nej jag begriper det inte heller.

Men det finns en skillnad. Ni moderater trakasserar med staten som verktyg istället för att smutsa ner era blåblodiga händer själva.

Trots att ni påstår att ni vill avskaffa staten. Den är allt bra att ha när det ska klubbas rödingar, eller hur?