2005-12-21

Corren: Samma orsak till brödkö som vårdkö

Östgöta Correspondenten 21/12 2005

Samma orsak till brödkö som vårdkö

De politiker som idag styr i landstinget sitter där på ett folkligt mandat. Deras väljare ansåg dem kapabla att förvalta deras skattepengar på ett ansvarsfullt sätt. Tänk så fel de haft!

Pengar slösas på alla möjliga projekt och stora summor försvinner i den stora flyttkarusellen. Vi kan ta ortopeden i Motala som exempel. Såväl läkare som patienter bor på andra orter, men åker till Motala för att spela sina roller i Paul Håkanssons fars. Instrumenten från operationerna kan inte steriliseras på plats. Istället skickas de till Linköping. För ompackning. Steriliseringen sker i Norrköping och sedan skickas instrumenten tillbaks till Motala. Via Linköping igen.

Samma planekonomiska politik som skapade brödköer och brödbrist i Sovjet skapar vårdköer och platsbrist i landstinget. Det är dags att släppa taget om det Stalinistiska arvet. Inför istället fri etableringsrätt för läkare i Östergötland, då kan samma marknad som förser oss med färskt bröd när vi behöver det förse oss med (skattebetald) vård när vi behöver det.

Inga kommentarer: