2005-12-21

Extra: Pommac ändrar inget

Extra Östergötland 2005-12-21

Pommac ändrar inget

Det har uppdagats att tjänstemän på Migrationsverket har firat en avvisning med att dricka champagne. På arbetstid korkade tjänstemännen upp fyra flaskor champagne, drack upp dem och fortsatte sedan med sitt arbete.

Migrationsverkets generaldirektör är självklart upprörd. Hon anser att det är oacceptabelt att dricka champagne på arbetstid och den ansvariga chefen har talat om detta för tjänstemännen.

Men generaldirektör Janna Valik missar poängen, kanske för att hon är en del av problemet. Migrationsverket är en omänsklig och långt förruttnad organisation. De enskilda människorna som kan sändas till tortyr och förföljelse ses av handläggarna endast som problem. Att fira en avvisning och skämtsamt skriva om människornas sista kamp för en trygg framtid är människoförakt på hög nivå.

Pommac i glasen hade inte ändrat på detta faktum.

1 kommentar:

Humle och Dumle sa...

Tramsputte. Låt folk fira att de lyckats i sit arbete. Om de dricker ett glas skumpa på arbetstid betyder ju inte att de är berusade. De återgick ju till sina arbeten- vad är problemet?
Hur vet du att tjänstemännen ser asylsökande som problem? Dom firade väl att någon som inte hade skäl att få stanna utvisades, något annat har inte hÄvdats.