2009-05-17

Blev någon stött i kanten?

En sak gillar jag med Piratpartiet, de är närvarande på nätet. Låt vara att de främst syns i kommentarsfälten hos obskyra bloggar som denna, men ändå. 16 kommentarer på ett inlägg är nog rekord, bara mitt inlägg om kommunisternas delfinutrotning har fått fler kommentarer.

Jag är ledsen för att de fått vänta några dagar på att bli publicerade, jag har haft fullt upp med andra saker.

Kommentatorerna följer tre linjer:
- "Moderaterna är dumma i huvudet som röstade för FRA-lagen och Ipred." Japp, även om jag inte vill använda så kraftiga ord om mina partikollegor så har de i varje fall tokfel i den frågan. Tack och lov att jag är medlem i MUF som tar integriteten på allvar. (Och som klarar av att ha flera tankar i huvudet samtidigt och alltså har politik på flera områden.)
- "Du är inte liberal för att en annan person som identifierar sig med samma parti som du röstade tokigt i riksdgen." Guilt by association, jag faller inte för såna lätta finter.
- "Piratpartiet har ett principprogram, läs det och allt blir klart för dig." Okej, då ska jag göra det.... 1,2,3, färdig! Det är det tunnaste parti-/principprogram jag läst.

Den tredje linjen är den mest intressanta och just det jag kritiserade. Att rösta på Piratpartiet är som att rösta på hemliga lådan. Det kan vara blommor, det kan vara bin.

Med tanke på hur många alternativ som finns i varje fråga och att jag oftast bara sympatiserar med ett av dem så är sannolikheten att en röst på Piratpartiet blir en röst mot mina värderingar rätt hög.

Lördagens intervju i P1:s Lördagsintervju med Rick Falkvinge illustrerade just detta. I de flesta frågor har Piratpartiet ingen åsikt, i några frågor har de åsikter och i flera av dessa är de rent tokiga (till exempel att vilja föra in mer statliga pengar i läkemedelsforskningen, med de statliga pengarnas alla nackdelar).

För mig blir det Hökmark eller Fjellner. Goda liberaler, duktiga förhandlare och politiker som kan hålla mer en än tanke i huvudet samtidigt!

4 kommentarer:

Bengt Svensson sa...

Jaha, men en röst på moderaterna innebär ju att sannolikheten för att det är en röst som går emot dina värderingar uppgår till 100 %, vad gäller integriteten. Det är ju ännu högre än hög.

HDR-fotografen sa...

Du glömde den fjärde, punkten, kommentaren om att du är pirat innerst inne vilket du visar på din blogg.

Lisa sa...

"Att rösta på Piratpartiet är som att rösta på hemliga lådan. Det kan vara blommor, det kan vara bin."

Precis som det är att rösta på moderaterna, Reinfeldt innan valet: "Vi skall inte jaga en hel ungdomsgeneration". Nu lät de visserlien inte POLISEN jaga utan privata aktörer...

Det är många frågor att ta ställning till i Bryssel, det är svårt att sätta sig in i alla. Ingen parti gör detta, vi vet inte innan vilka frågor de kommer driva, att rösta på valfritt annat parti är verkligen att köpa grisen i säcken. När det gäller PP är det solklart vilka frågor de driver. Kom även ihåg att MP startade som enfrågeparti och det har gått alldeles utmärkt.

Widham sa...

Glömde du inte en typ av invändning din uppräkning av tre?

Att du använde din bloggpost till att basunera ut dålig politisk journalistik som PP:s eget kampanjande.

Att du som de flesta andra ungdomspolitiker inte kan låta bli att spela spelet.

Att debatten skulle må bättre av att du diskuterade sakfrågorna och inte ägnade dig åt politiskt fulspel.