2008-10-27

Varför måste socialisterna lägga sig i hela tiden?

På DN Debatt idag skriver några stjärnor om alla problem när profiten, marginalerna, vinsten och den brutala jakten på kapital får styra i vården. Alltså, på avsocialiserad svenska, när patienterna får fatta beslut som politiker tidigare tagit över deras huvuden. Bland artikelförfattarna återfinns en medlem i socialistiska partiet, av DN titulerad "överläkare".

Självklart hoppar andra socialister på i hejarklacken.

Det finns en galen fixering vid vinst och vinsintressen hos vänstern. Dessa båda termer ska förbjudas till varje pris. (Att den logiska motsatsen till vinst är förlust verkar aldrig bekymra.)

En annan förklaring till varför jag och andra gillar vårdval syns i namnet. Att jag som patient själv får välja vårdgivare är fantastiskt. Efter alla gånger då jag och vänner till mig behandlats illa av landstingsvården ser jag fram emot när vi får välja vårdgivare fritt.

Vill socialisterna fortsätta sitta i väntrum och läsa gamla tidningar i väntan på att en stressad sköterska berättar att läkaren gått för dagen så tänker jag inte hindra dem. Men om jag låter dem vara så kan de väl återgälda tjänsten och låta mig vara

Från den rimligare världen skriver socialförsäkringsminister Christina Husmark-Pehrsson en replik till Kommunal. Hennes budskap kan sammanfattas med "gör ert jobb som fackförbund och hjälp era medlemmar".
Blogged with the Flock Browser

3 kommentarer:

Linda Strand sa...

Hej!

Nog är det så att själva fixeringen vid vinstintressen ligger hos högern, eller hur? Det är ju ni som driver igenom dessa utredningar och ökar möjligheterna för privata intressen att roffa åt sig skattepengarna. De skattepengar jag betalat in till förmån för vården ska inte komma profitörens ficka tillhanda utan är ämnade för vården. Går vården med vinst bör vinsten återinvesteras i vården så att den kommer skattebetalarna tillhanda sist och slutligen.
Vad gäller vårdval så har du redan idag den möjligheten. Du kan välja vårdgivare varje dag om du så vill, eller hur?

Linda Strand sa...

ps förresten, läs på om socialism. Det är i sin klassiska mening inte samma sak som socialdemokrati. Och socialdemokrat är jag.

Rot sa...

Ja,det är ett elände att dessa socialister utövar sin yttrandefrihet alldeles för ofta, vi liberaler måste på något sätt stoppa detta överutnyttjande av de medborgerliga rättigheterna.
Det är klart att vi borde vara de enda som kunde utnyttja dessa, det syns ju på namnet