2008-08-21

Betyg -> U då resterande tentatid -> 0

För fem veckor sedan lämnade gick jag på semester från mitt jobb på Moderaternas riksdagskansli. Efter några dagar på Litauiska solkusten (de har bara en kust, men den var solig) så bosatte jag mig på mina föräldrars lantställe tillsammans med boken Analys i en variabel.

De fyra veckorna har passerat utan att någon ny kunskap fastnat. Dagliga migränattacker har sin del i det, min förmåga att fokusera på allt annat i omgivningen har sin del. Tack vare Carins hjälp de senaste dagarna har saker och ting börjat få ett sammanhang. Min rädsla för ln och e är som försvunnen och till och med rotuttryck har visat sin charm.

Idag var det tenta. Fem timmar, typtal som jag kände igen, två flaskor Loka och ett par nötbarer. Allt var perfekt. Utom mina kunskaper. Den som kan derivera "(x^2+x+1)/(x-1)" får en fin gåva av mig. (Gåvan består av min tacksamhet och mitt allra fastaste handslag, så arbeta inte ihjäl er...)

Att skriva tenta är en mental urladdning och jag hade glömt bort hur slut man blir. Direkt därefter åkte jag hem till Linköping och deltog i moderaternas förbundsstyrelsemöte. Ett intressant möte, men jag hade svårt att hålla igång mina tankar.

Nu kollar jag dagens blogg-skörd, käkar en överbliven nötbar och ser fram emot hösten. 14hp envariabelanalys, för tredje gången. Joy!
Blogged with the Flock Browser

2 kommentarer:

Jonas Grafström sa...

Viathe quotient rule: v(du/dx)-u(dv/dx) / v^2

u=(x^2+x+1) v=(x-1)

du/dx= 2x+1
dv/dx = 1

Svar: 2x^2-x+1 / (x-1)^2

Jag kan ha behandlat paranteserna fel, känns lite oäkert, men tror du får packa dig till norrlnd med min pressent.

Jonas Grafström sa...

Fan! tror det blev fel ändå, titta jag slängde in u= helt fel i slutet av ovansidan...go dman it..