2008-08-19

Gaza - Hamas misslyckande

Vi får se hur lång den här texten blir, jag har ett par olika inblickar som jag vill få ihop på något stiligt sätt.

Först och främst är min rubrik felaktig. Situationen i Gaza är ett misslyckande för den palestinska befolkningen, för Israel och för hela den civiliserade världen. Men den är inte ett misslyckande för Hamas. Tvärtom har de uppnått precis vad de är ute efter. Hamas är en organisation som lever för att utrota Israel. Genom att hålla palestinierna Gaza i armod kan de styra området med järnhand och använda det som bas för attacker mot den israeliska befolkningen.

Det som först fick igång mig idag var BBC:s artikel om embargot mot Gaza. Trots vapenvilan med Hamas så är det svårt att få in reservdelar till Gazaremsans trasiga avloppssystem. När jag besökte Israel tidigare i somras berättade vår guide om ett tidigare projekt för att förbättra avloppen där. Israel betalade för avloppsrör och installation av dessa. Någon vecka senare kom delar rören tillbaks till Israel via air-mail. Hamas använde helt enkelt rören som bas till sina Qassam-raketer som de nästan dagligen skjuter in över Israel och främst staden Sderot. Bilden nedanför tog jag på bakgården till polisstationen i Sderot. Det är vårens skörd av Qassam-raketer som har träffat skolor, hem och andra platser runt om i staden.


Nästa bild av situationen i Gaza beskrivs här. När Israel evakuerade bosättningarna i Gaza sommaren 2005 så lämnade de kvar ett antal växthus. De köptes av israeliska filantroper och överlämnades som en vänskapsgest mot det palestinska folket. En tid senare tvingas IDF (den israeliska militären) göra en räd mot växthusen som då är plundrade på allt av värde. Kvar finns bara hål i marken som är öppningen till tunnlar, grävda av palestinska terrorister för att kunna ta sig in i Israel och sprida död.

Till sist en video med bilder från attackerna mot Sderot och hur de drabbar barnen. Att åka genom staden och se skolor utan fönster och med förstärkta tak för att skydda mot raketer var verkligen hjärtskärande. Likaså att se skyddsrummen av betong som byggts bredvid lekplatserna. Att målmedvetet attackera civilbefolkningen i ett land är vidrigt. Som det står på ett av plakaten i filmen "We gave upp Gaza, when will you give up terror?"Blogged with the Flock Browser

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att du tar upp sanningens ord om dessa småkrypen.

Titta på denna länk:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4378213.ab

Livni vann som sagt valet.
En samlingsregering kan det bli och då kanske Lieberman också får sitta med. Han skrämmer livet ur dessa små terrorister och en sådan udda person behövs.